RyanAir iDeal

Probeer je RyanAir vliegtickets te boeken en met iDeal te betalen? Dan loop je tegen het probleem aan dat iDeal als betaalwijze niet wordt geaccepteerd door de goedkope Ierse vliegmaatschappij. Gelukkig zijn er slimme trucjes om toch met iDeal RyanAir vliegtickets te boeken. Benieuwd hoe je dit kunt doen? Volg onze tips.

Ryanair ideal

RyanAir betalen met iDeal

Een vliegreis boeken gebeurt bij de meeste vliegmaatschappijen uitsluitend aan de hand van een creditcard, zo ook bij Ryanair, maar er is een middel beschikbaar waarmee je makkelijk ook bij Ryanair met iDeal betalen. Deze goedkope Ierse vliegmaatschappij biedt al goedkope tickets, maar met behulp van het onderstaande trucje kun je de beste tickets nog goedkoper kopen.

Met behulp van de websites Worldticketcenter, Cheaptickets.nl en Tix.nl kun je gemakkelijk de nieuwste vliegtickets van Ryanair scoren en betalen met iDeal. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Je betaalt niet de luchtvaartmaatschappij, maar de website die de deals aanbiedt. Zo vlieg je met EasyJet terwijl je iDeal kunt betalen. Het mooie van deze websites is namelijk dat je er geen creditcard voor nodig hebt om te betalen. Het zijn Nederlandse sites, die de betaalwijze iDeal accepteren. Ook via Vliegtickets.nl kan je Ryanair vliegtickets betalen met iDeal.

Vliegtickets boeken zonder creditcard

Ook bij grote vliegtuigmaatschappijen Eurowings en EasyJet kun je niet met iDeal betalen. Net als voor Ryanair is iDeal betalen bij deze websites mogelijk met bovenstaande websites. Op de pagina vliegtickets boeken zonder creditcard vind je nog meer informatie en leggen we uit hoe je dit kunt doen.

Met iDeal betalen bij Ryanair: zo werkt dat

Lange tijd was het niet mogelijk, maar gelukkig behoort het probleem van niet met iDeal kunnen betalen inmiddels tot het verleden. Als een vlucht vanuit Nederland vertrekt, kan je tegenwoordig ook direct op de Ryanair website van iDeal gebruik maken als betaalmethode. De beperking is dus wel dat je vliegt vanuit Nederland en niet over de grens in Duitsland of België.

Ryanair vliegtickets betalen met iDeal via andere sites

Vliegticketsite Tix.nl is het voorbeeld dat we hier gebruiken. Ga naar deze website toe om met iDeal te kunnen betalen voor een vlucht met Ryanair. Je vult allereerst je reisgegevens in (de plaats van vertrek, je bestemming, het aantal personen en natuurlijk de data). Klik dan op zoeken. Kies de Ryanair vlucht uit die bij je past, leg het bestelproces af en betaal dan met iDeal. Zo simpel is het. De tickets die je besteld hebt, ontvang je vrijwel onmiddellijk via mail.

Waar moet je op letten?

Controleer goed of je inderdaad het goedkoopste ticket hebt gevonden. Ryanair is erg goed in het zogenaamd ‘gelaagd opbouwen’ van ticketprijzen. Het kan zomaar zijn dat het ticket een stuk duurder is geworden als je eenmaal klaar bent met het invullen van reisinformatie. Vergelijk de eindprijs goed met andere beschikbare vluchten voor je definitief besluit te gaan boeken.

Overige tips

Er is nog een aantal andere zaken waar je op moet letten als je een Ryanair ticket (of een ticket bij een andere vliegmaatschappij) bestelt. Je vindt ze hieronder:

  • Kies een vliegveld in de buurt. Dat scheelt in prijs en is bovendien een stuk praktischer.
  • Dubbelcheck alle passagiersgegevens: the devil is in the details.
  • Bestel geen onnodige zaken, zoals een reisverzekering, terwijl je al verzekerd bent.
  • Niet te lang wachten! De beste tickets zijn erg snel weg (het zijn niet voor niets dé beste tickets…)

Wordt er om een creditcard gevraagd?

Wordt er bij boeken van je Ryanair vliegtickets om betaling met een creditcard gevraagd? Voor mensen zonder creditcard is een prepaid creditcard dé oplossing. Wij hebben de beste prepaid creditcard voor je uitgezocht, zodat je deze direct kunt aanschaffen en niet meer eindeloos hoeft te vergelijken.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!