Hotel boeken zonder creditcard

Een hotel boeken zonder creditcard is vaak makkelijker dan je denkt, als je maar eenmaal de juiste methode hebt gevonden om dit aan te pakken. In dit artikel helpen je op weg aan de hand van een aantal nuttige alternatieven voor het hotel reserveren zonder gebruik van creditcard. iDeal is de eerste optie, maar er zijn ook nog een aantal andere middelen aan te wijzen.

Hotel boeken zonder creditcard

Hotel betalen zonder creditcard

Stel: je gaat op een uitgebreide vakantie of gewoon een weekend weg en je wilt een hotelkamer boeken, maar je bezit geen creditcard. Probleem? Hoeft niet. Afhankelijk van je bestemming kun je vaak ook internet of telefonisch bij het hotel reserveren zonder eerst een aanbetaling te hoeven doen. Je kan dan bij aankomst gelijk met PIN of contant betalen. Dit is meestal mogelijk in landen waar het gemiddelde inkomen (een stuk) lager ligt dan in Nederland. Dit zijn landen waar de bevolking meestal niet over een creditcard beschikt en creditcards dus niet vaak worden gebruikt. Van tevoren het hotel boeken en dat zonder creditcard? Wij hebben een aantal website op een rij gezet!

Hotel boeken met iDeal

iDeal

Een hotel reserveren zonder creditcard gaat uitstekend met behulp van iDeal. Er zijn genoeg website met als mogelijk betaalmethode iDeal, zodat je eenvoudig zonder creditcard kunt boeken.

Expedia.nl: hotel boeken zonder creditcard

Bij Expedia.nl kun je eenvoudig een hotel boeken zonder een creditcard te gebruiken. Je betaalt in dit geval met iDeal, maar ook PayPal is een gangbare betaalmethode. Je kunt bij Expedia ook vliegtickets bestellen zonder creditcard en aan de hand van iDeal of PayPal. In totaal kun je via Expedia bij meer dan 271.000 hotels wereldwijd terecht door met iDeal te betalen. Wijzig je een hotelboeking of annuleer je je boeking? Dan vraagt Expedia geen extra kosten. Als je een account bij Expedia aanmaakt krijg je bovendien 10% extra korting op je boeking.

Hotel boeken met iDeal bij Hotels.com

Hotels

Bij Hotels.com boek je je hotel met behulp van iDeal of PayPal. Het merendeel van de hotels accepteert naast creditcard ook deze twee betalingsmethoden. Een account aanmaken bij Hotels.com levert zo zijn voordelen op: je doet namelijk automatisch mee aan een soort spaarprogramma, waarbij je bij 10 overnachtingen de 11e gratis krijgt. Ook is annuleren vaak gratis.

Hotel boeken zonder creditcard via Booking.com

Ook bij Booking.com kun je een hotel boeken zonder creditcard. Dit zijn er enkelen. Of je zonder creditcard terecht kunt is sterk afhankelijk van je keuze. Je ziet tijdens de reservering al of je bij het hotel zonder creditcard kunt reserveren. Ook is er een handige zoekfunctie die je in staat stelt alle hotels waarbij je met PayPal of iDeal kunt betalen, te filteren. Je vindt de filter links op de pagina, onder ‘Filter op’. Een handig alternatief is toestemming van iemand anders vragen om de creditcard van die persoon te gebruiken bij het maken van een boeking bij Booking.com. Je vindt de voorwaarden van deze mogelijkheid onder de tab ‘Speciale verzoeken’.

Met PIN of contant reserveren bij Voordeeluitjes.nl

Ook bij Voordeeluitjes.nl is een hotel reserveren zonder creditcard mogelijk. Je kunt hierbij terecht voor zowel hotels als zogenaamde ‘thema-arrangementen’. Bijna alle hotels op de site zijn te boeken zonder het gebruik van creditcard of aanbetaling. Je maakt de reservering telefonisch of online en betaalt bij aankomst contant of met PIN. Er is een tabblad voor thema-arrangementen waarmee je eenvoudig hotels kunt filteren die aansluiten bij je soort reis (fietsen, wandelen, stedentrips, etc.).

Huren van een vakantiehuis zonder creditcard

Als je langer op één plek blijft of wat meer ruimte wenst, dan is een vakantiehuis het ideale alternatief voor een hotelkamer. Vooral (grote) gezinnen zijn erg gebaat bij een speciale vakantiewoning. De prijs is vaak vergelijkbaar met de prijs van een hotelkamer. Je huurt een vakantiehuis zonder creditcard bij heerlijkehuisjes.nl en belvilla.nl. Bij heerlijkehuisjes.nl kun je de kosten van het huren van een vakantiewoning direct overboeken via de bank. Je krijgt een factuur met de betaalgegevens toegezonden. Via belvilla.nl betaal je met iDeal, PayPal of bankoverschrijving.

Een hotel reserveren via een reisbureau

Een hotel boeken zonder creditcard kan ook via het reisbureau. Een beetje ouderwets misschien, maar ze bestaan nog altijd en hebben door de jaren heen hun degelijkheid bewezen. Een reisbureau is een prima optie voor het reserveren van een hotel als je geen creditcard hebt. Het reisbureau regelt namelijk de reservering en jij betaal gewoon contant of met PIN. Vooral als je in het buitenland een hotel wilt boeken zonder creditcard is dit een goede optie!

Een creditcard lenen?

Het klinkt misschien wat gek, maar bij het maken van een reservering mag je ook een creditcard van een ander lenen. Als je hier geen moeite hebt en iemand kunt vinden die bereid is je te hulp te schieten, dan is dit een ideale methode om een hotel te boeken met creditcard, zonder dat je hiervoor zelf een creditcard hoeft te hebben. Bij de reservering wordt geen geld afgeschreven van de kaart. Je kunt er je hotel alleen mee boeken. Je betaalt pas bij aankomst of zelfs achteraf (bij het uitchecken). Je betaalt dan met PIN of contant. Let er van tevoren wel op dat je goed checkt of deze betalingsoptie inderdaad mogelijk is bij het hotel.

Een vakantiewoning huren via Airbnb.com

Zoek je een unieke slaapplaats in een vreemde stad? Dan heb je op AirBnb.com vaak ruime keuze uit verschillende accommodaties. Creditcard is de meest gangbare betaalmethode, maar het is ook mogelijk om bij Airbnb zonder creditcard te betalen. Meestal kan je ook met iDeal op verschillende locaties terecht.

Hotel boeken met prepaid creditcard

Geen creditcard, maar wil je toch een hotel boeken? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing! Voor het aanvragen van een prepaid creditcard hoef je niet eerst een ingewikkelde aanvraag procedure te doorlopen een kredietcheck te doen. Je kunt er wel gewoon een hotelkamer mee boeken.

Het is altijd verstandig van tevoren bij het hotel van je keuze te checken of er ook met prepaid creditcards kan worden betaald, want dit is niet overal het geval. Indien een hotel vraagt om een betaling achteraf, is meestal een reguliere creditcard gewenst. Als het hotel van je vereist dat je meteen bij de boeking betaalt (wat vaak het geval is), dan kan je met een prepaid creditcard doorgaans prima terecht. Je kunt met een prepaid creditkaart ook heel gemakkelijk een overnachting boeken op vergelijksites als Trivago of vliegtickets op EasyJet.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!