3V Card

De 3V Card is een prepaid creditcard die u zeer eenvoudig online of in de winkel kunt kopen. Helaas is 3V Card gestopt sinds het jaar 2016. Gelukkig zijn er genoeg handige alternatieven. Benieuwd? Lees op deze pagina alles over de 3V Card en de beste alternatieven.

3v card

3V Card is gestopt

De 3V Card is een betaalkaart die gestopt is per 1 november 2016. Bestaande gebruikers en nieuwe gebruikers worden doorverwezen naar de nieuwe Pay2d card of één van de overige alternatieven. Tegoed dat nog op je oude 3V creditcard staat, kan je laten terugstorten met dit formulier.

Beste alternatieven om online te betalen

1.Openbank eCommerce Card Virtual

Mastercard
Mastercard
paysafecard

Meer informatie

3. Paysafecard

Mastercard

Informatie over de 3V Card (verouderd)

De 3V Creditcard kan altijd eenvoudig online of in de winkel worden gekocht. De kaart geldt als een volwaardige Visa-creditcard. Je kan er overal mee betalen waar je ook met een normale Visakaart zou betalen. Het verschil tussen een ‘reguliere’ kaart en de 3V kaart zit hem in de wijze waarop je hem aanvraagt en hoe je vervolgens met behulp van de kaart betaald.

Reguliere creditcard vs. 3V creditcard

Bij een ‘normale’ creditcard bouw je krediet op. Je gaat een kortstondige lening aan en het bedrag van die lening betaal je aan het eind van de maand (soms in termijnen) terug. Bij de 3V Card is het omgekeerde het geval: je kunt niet meer geld uitgeven dat je er van tevoren op hebt gezet. Dat maakt de kaart ideaal geschikt voor kleine en middelgrote aankopen. Ook als je op vakantie gaat en aangewezen bent op het gebruik van een creditcard, is de 3V kaart erg handig.

Een 3V kaart aanschaffen

Het grootste voordeel van de 3V Card is dat hij heel eenvoudig is aan te schaffen. Het gaat net zo gemakkelijk (en werkt hetzelfde) als een boekenbon of andere kaart met tegoed. Je hoeft niet eerst een ingewikkelde procedure te doorlopen voor je aanvraag. Bovendien is er geen BKR-toetsing. Je betaalt eenmalig 10 euro bij de aanschaf en 1 euro als gebruik maakt van een voucher. Let op: de kaart was te koop bij onder meer Cigo, BP en Primera, maar dat is sinds eind 2016 dus niet meer het geval. De kaart is uit roulatie en kan niet meer gekocht worden.

Wat is een 3V voucher?

Een 3V voucher werkt precies hetzelfde als een 3V kaart. Het grote verschil is dat je met de voucher uitsluitend het nummer van een creditkaart krijgt en niet het bijbehorende pasje. De voucher werkt 100% digitaal en is daarom alleen inzetbaar voor aankopen die je online doet. Je kunt de 3V voucher beschouwen als een wegwerp creditcard voor een digitale ‘prullenbak’.

Limiet en geldigheid 3V voucher

Een 3V voucher heeft een minimale waarde van 20 euro en een maximale waarde van 150 euro. Afhankelijk van het bedrag dat op de voucher staat, betaal je 1-5 euro extra bij de aanschaf. Je voucher is geldig in de maand waarin je de aankoop doet, plus de opvolgende drie maanden. Let er dus goed op dat je al het geld dat op de voucher staat op tijd gebruikt, anders ben je gedwongen het resterende bedrag terug naar je rekening te storten of een geheel nieuwe voucher aan te schaffen. De 3V voucher is ideaal voor het verrichten van een snelle aankoop online, denk bijvoorbeeld aan het kopen van apps in iTunes of Google Play.

Opwaarderen 3V kaart

Je kunt de 3V kaart opwaarderen in de winkel waar je hem koopt, of thuis met behulp van iDeal of een bankoverschrijving. Kies je ervoor om geld over te schrijven via je bank, dan kun je zelfs vanaf 10 euro storten. Er geldt ook hier een maximale stortingslimiet van 150 euro per keer. Waardeer je op in de winkel of via iDeal, dan is het minimale opwaardeerbedrag 20 euro. Let er op dat je bij deze twee middelen van opwaarderen 2 euro aan transactiekosten betaalt.

Ervaringen met de 3V Card

De meeste mensen waren erg te spreken over de 3V kaart, met name over het feit dat het een prepaid kaart betrof, maar dat je hem op dezelfde manier kon gebruiken als een andere Visakaart. Er zouden alleen nog wat ‘extra’ kosten aan verbonden zijn, waar je als koper niet meteen rekening houdt bij aanschaf. Het is belangrijk alles goed van tevoren uit te zoeken. 3V kaart geeft inmiddels geen kaarten meer uit. Bekijk hier de beste prepaid creditcards als alternatief voor de 3V Card.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!