Triodos creditcard

Aan het zoeken naar een Triodos creditcard? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Er bestaat namelijk geen creditcard van deze bank zelf. Echter zijn er als alternatief wel creditcard die je kunt opwaarderen via overboeking van je Triodos bankrekening.

Triodos creditcard

Wat is de Triodos creditcard?

Kort gezegd: er bestaat geen Triodos creditcard. Triodos bank biedt zijn klanten geen eigen creditcard aan, maar dat wil niet zeggen dat je geen creditcard kan gebruiken in combinatie met je bankrekening bij Triodos. Om dat klaar te spelen is alleen wat handigheid nodig en die handigheid brengen we je in dit review bij. Je kunt je bankrekening gemakkelijk ‘koppelen’ aan de zogenaamde ‘bankonafhankelijke creditcard’. Die vorm van kaart wordt aangeboden door bestaande creditcard providers, al worden de betalingen die je met de kaart doet, wel gewoon afgeschreven van je Triodos bankrekening. Je maakt in praktijk gebruik van dezelfde service.

Wie bieden er onafhankelijke creditcards aan?

Een bank is nooit een onafhankelijke aanbieder. Je moet denken aan externe partijen, deze zijn onder andere aanbieders van ICS Cards (MasterCard en Visa), De Bijenkorf Card, ANWB Creditcard en American Express. Al deze aanbieders worden op aparte pagina’s uitgebreid besproken.

Hoe werkt het koppelen van een creditcard aan je Triodos rekening?

Wil je via je bankrekening van Triodos met creditcard kunnen betalen, dan moet je met een aantal dingen rekening houden en ook een aantal (relatief eenvoudige) stappen doorlopen:

  • Tijdens de aanvraag van één van bovenstaande creditcard wordt je gevraagd een tegenrekening op te geven voor de kaart.
  • Vul hier uiteraard het IBAN-nummer van je Triodos betaalrekening in.
  • Het bedrag dat je met je creditcard hebt uitgegeven word aan het einde van de maand (soms in termijnen) van de opgegeven Triodos betaalrekening geïncasseerd.

Alternatief: gebruik een prepaid creditcard!

Via Triodos een credit card gebruiken, kan op vele verschillende manieren. Een prepaid creditcard is een ander alternatief. Bij prepaid kaarten stort je van tevoren geld op je kaart, in plaats dat het krediet dat je hebt opgebouwd aan het eind van de maand van je rekening wordt afgeschreven. Betalen met de kaart kan dus alleen als het saldo positief staan. Rood staan is simpelweg niet mogelijk. Voor verrassingen komen te staan is met een prepaid kaart een zeldzaamheid.

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Prepaid credit card: hoe waardeer je op?

Je kunt je prepaid kaart gemakkelijk opwaarderen door geld van je Triodos betaalrekening over te schrijven. Je spekt met behulp van je rekening bij Triodos je creditcard. Soms kun je ook via een iDeal betaling saldo opwaarderen, maar dit is afhankelijk van het model kaart dat je aanschaft.

Voordelen van de prepaid card

Nadelen van de prepaid card

Nadelen van de prepaid card zijn er natuurlijk ook, al zijn het er gelukkig niet zo veel:

Wat kost de creditcard je?

Als je naast je pakket bij Triodos een creditcard aanschaft, moet je in de meeste gevallen rekenen op extra kosten. Deze extra kosten voor een reguliere kaart zijn doorgaans tussen de 16-60 euro per jaar. Voor betalingen in andere valuta wordt doorgaans een toeslag van rond de 2% van het betalingsbedrag in rekening gebracht. Ook voor cash opnemen gelden veelal toeslagen.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!