Apps kopen zonder creditcard

Heb je geen creditcard, maar wordt er wel om een creditcard betaling gevraagd bij het kopen van een app? Dat kan ontzettend vervelend zijn. Gelukkig zijn er handige trucjes om zonder creditcard tóch de app te kopen die je wilt. Benieuwd wat de beste opties zijn? Je leest het op deze pagina.

apps kopen zonder creditcard

Kun je apps kopen zonder creditcard?

Het is mogelijk apps te kopen zonder creditcard via onder meer de App Store (van Apple) en via Google Playstore. Bij beide winkels bestaan een paar andere betaalmiddelen dan creditcards. Deze betaalmogelijkheden zijn iets omslachtiger in het gebruik en bovendien een beetje duurder. Aan het einde van de dag heb je wel de gewenste app op je tablet, laptop of smartphone. Toch blijft het aanvragen van een prepaid creditcard de simpelste optie.

Apps kopen zonder creditcard in de Apple Store

Je kunt bij de App Store een account (een zogenaamde ‘Apple ID’) aanmaken om gratis apps te downloaden. Je moet wel eerst een gratis app installeren op je iPad of op je iPhone. Bij het aanmaakproces zal de App Store van je vragen een ID aan te maken en een bepaalde betaalmogelijkheid te kiezen. Het is belangrijk dat je in dit geval kiest voor ‘geen’. Je leest zo waarom.

App Store betaalmogelijkheden

In de App Store is de creditcard verreweg de meest gebruikte en tevens de eenvoudigste betalingsmogelijkheid. Het kan natuurlijk zomaar zijn dat je geen creditcard hebt. Wat kun je dan doen?

Koop Apple tegoed via de App Store kaart

Je kunt Apple tegoed kopen via een zogenaamde ‘App store kaart’. Je kunt deze kaart kopen bij supermarkt, kiosk of bij een elektronicawinkel. Informeer van tevoren naar beschikbaar. Als je je Apple ID aanmaakt, vul je de code in die je op de kaart aantreft als betaalmiddel. Aan de hand van de kaart heb je meteen tegoed staan op je App Store account. Een groot nadeel is dat je met dit tegoed uitsluitend Apple applicaties aan kunt schaffen. Bovendien betaal je btw.

Koop Apple tegoed met een iTunes kaart

Je kunt ook Apple Store tegoed kopen aan de hand van een iTunes kaart. Aan deze kaart kun je een stuk makkelijker komen dan aan een kaart in de winkel. Je kunt je iTunes namelijk gewoon online aanschaffen en betalen met behulp van iDeal. Je ontvangt de activatiecode via e-mail.

Met prepaid creditcard een Apple ID aanmaken

Apps kopen zonder creditcard kan met behulp van een zogenaamde ‘debit card’. Officieel wordt dit een ‘prepaid creditcard’ genoemd, omdat hij op dezelfde manier werkt als een gewone creditcard. Echter bouw je geen krediet (schuld) op, maar maak je gebruik van het geld dat je van tevoren zelf hebt opgewaardeerd. Op die manier is in het rood staan niet mogelijk.

Prepaid creditcard van MasterCard of Visa

De prepaid creditcard van MasterCard en Visa worden op bijna net zoveel plekken aanvaard als reguliere creditcards van dezelfde maatschappijen. Ook bij Apple Store kun je met behulp van prepaid creditcard betalen. Let er wel op dat de uitgever van de prepaid card bij elke transactie transactiekosten in rekening brengt. Dit zijn kleine bedragen, maar het totaal kan snel oplopen als je veelal kleine transacties uitvoert. Het kan bij een applicatie die slechts 3 euro kost namelijk zo zijn dat je het minimumbedrag aan transactiekosten van 3 euro betaalt (100% dus).

De beste prepaid creditcards: ideaal voor het kopen van apps

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Bunq Travel Card​

Meer informatie

Bunq Travel Card

Mastercard

Negatieve BKR-notering? Geen probleem!

Bezit je een negatieve BKR-notering? Geen enkel probleem: ook dan kun je gewoon een prepaid creditcard van Visa of van MasterCard aanschaffen. Omdat er geen inkomenseis is en er niet sprake is van een lening, zul je geen last hebben van bemoeienis van het BKR.

Apps kopen zonder creditcard bij Google Playstore

De regels die gelden bij Google Playstore zijn ongeveer dezelfde als die van kracht zijn bij de Apple App store. Je koopt een zogenaamde ‘Google Play Card’ om een account aan te maken met betaalmogelijkheden. Je kunt deze kaart gewoon in de winkel kopen, maar bij minder winkels dan de App Store kaart, of de kaart van iTunes. Gelukkig kun je de Google Playstore kaart ook online kopen en afrekenen met onder andere PayPal om Google tegoed op te bouwen.

Apps kopen met een prepaid creditcard

Apps kopen zonder reguliere creditcard, maar mét prepaid creditcard is dus een goede mogelijkheid. Je koppelt het nummer van je debit card aan je account net zoals je bij een reguliere creditcard zou doen. Prepaid creditcards bezitten daarnaast ook zelf heel handige apps, onder meer voor geldzaken.

Conclusie over apps kopen zonder creditcard

Al met al zijn er genoeg middelen beschikbaar om buiten gewone creditcard om applicaties te betalen. De optie is niet per se geschikter dan de andere. Wat meeweegt is hoe vaak je apps koopt en hoeveel apps je tegelijkertijd aanschaft. Apple tegoed is ideaal wanneer je zo nu en dan een betaalde app downloadt. Een prepaid creditcard is dé ideale oplossing voor mensen zonder creditcard.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!