Prepaid creditcard

Wil je een prepaid creditcard aanschaffen? Gratis, tijdelijk, anoniem of een prepaid Mastercard met iDeal? Speciaal voor jou vergelijken we de beste prepaid creditcards van Nederland. Zo weet je zeker dat je de beste prepaid creditcard koopt.

Prepaid creditcard

Kies jouw prepaid creditcard:

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Wat is een prepaid creditcard precies?

Een prepaid creditcard is een creditcard zonder krediet (en zonder kredietlimiet). In plaats van krediet van de pas te gebruiken, betaal je rechtstreeks met je eigen geld. Dit eigen geld zet je eerst op je pas. Je kunt de pas dus niet gebruiken als je niet eerst opgewaardeerd hebt. In feite is een prepaid creditcard het tegenovergestelde van de normale creditcard: je bouwt geen schulden op, maar juist tegoed. Hoe meer je stort, hoe meer tegoed je krijgt. Je bent als het ware tegoedbonnen voor jezelf aan het opsparen, waarmee je jezelf eens flink kunt trakteren.

Vergelijken van prepaid creditcards

Van plan om een prepaid creditcard te kopen? Dan is het verstandig om alle aanbieders met elkaar te vergelijken. Gelukkig hebben wij alle Nederlandse prepaid creditcards al naast elkaar gelegd om voor jou de beste optie te bepalen. We hebben onder meer gekeken naar de kosten, maar ook naar de functionaliteiten. Lees hier welke prepaid creditcard volgens ons de beste is!

Waarom een prepaid creditcard kopen?

Het antwoord is vrij simpel: een prepaid creditcard is gemakkelijk te verkrijgen. Er wordt namelijk geen inkomenseis gesteld en geen BKR-krediet toetsing gedaan. Bijna iedereen komt voor een prepaid kaart in aanmerking. Je hoeft ook niet bang te zijn om grote schulden op te lopen, want je hebt precies in de hand hoeveel je met de kaart maximaal uit kunt geven. Daarnaast kun je met een prepaid kaart op bijna alle plekken betalen waar je ook met een gewone creditcard kunt betalen. Vooral bij aankopen in het buitenland is dat een groot voordeel. Meer weten? Op onderstaande pagina’s lees je meer.

Prepaid credit card: hoe werkt dat precies?

Het zal niet lang duren voor je het gebruik van een prepaid credit card in zijn geheel onder de knie hebt. Met behulp van de vergelijkingstool bepaal je allereerst welke kaart het beste bij jou past. Deze vraag je vervolgens aan. Na ontvangst dien je de meegeleverde instructies op te volgen om geld op je account te zetten. Dit gaat via iDeal of via een bankoverschrijving. Je betaalt vervolgens met je prepaid kaart alsof het een gewone creditcard betreft. Wil je ergens afrekenen? Kies dan de optie ‘Betalen met creditcard’ en vul de gegevens van de kaart in.

Wat kost een prepaid credit card precies?

Als je een prepaid creditcard gaat kopen en gebruiken, moet je er rekening mee houden dat hier soms kosten aan verbonden zijn. Wat die kosten precies zijn, is natuurlijk in zijn geheel afhankelijk van de kaart die je gekozen hebt en hoe je die kaart gebruikt. Er zijn kaarten die relatief duur zijn, terwijl anderen nagenoeg gratis zijn. Hou rekening met de volgende soort kosten:

  • Eenmalige kosten: het betreft verzend- of administratievekosten die bij de aanschaf van het product in rekening zullen worden gebracht.
    Jaarlijkse kosten: bij sommige kaarten betaal je een ‘pasbijdrage’. Er kan een groot verschil zitten tussen de kosten voor het eerste jaar en de opvolgende jaren.
  • Opwaardeerkosten: sommige aanbieders hanteren speciale kosten bij het opwaarderen van tegoed. Dit is vaak ook weer afhankelijk van het soort opwaardering. Waardeer je bijvoorbeeld op via iDeal, of juist via een opwaardering?
  • Opnamekosten: deze kosten kunnen in rekening worden gebracht als je geld opneemt bij een pinautomaat met behulp van je pas.
  • Wisselkoersopslag: dit zijn kosten die in rekening worden gebracht als je een betaling doet in een andere valuta dan in Euro.
  • Inactiviteitsboete: aanbieders houden er niet van als je je pas niet gebruikt en kunnen ervoor kiezen bij inactiviteit maandelijks extra kosten in rekening te brengen.

De voordelen van een prepaid kaart

Prepaidkaarten hebben een aantal voordelen ten opzichte van de normale creditcards. Deze voordelen zijn onder meer:

De nadelen van een prepaid kaart

Nadelen ten opzichte van de reguliere creditcard zijn er natuurlijk ook. Deze zijn onder meer:

Hoe anoniem is een prepaid creditcard?

Niet bepaald. De personalia die je hebt opgegeven om de kaart aan te schaffen zijn bekend bij de aanbieder van de prepaidkaart. Het gebruik van een prepaidkaart kan wel voor meer privacy zorgen.

Een auto huren met een prepaidkaart?

Voor het huren van een auto is een prepaid card minder ideaal dan de gewone creditcards. De meeste bedrijven voor autoverhuur accepteren de zogenaamde prepaid kaarten namelijk niet. Als je toch gebruik wilt maken van een prepaidkaart adviseren we je eerst contact op te nemen met het verhuurbedrijf om de opties te bespreken. Let er goed op dat het bedrag op de kaart hoog genoeg is voor de borg. Dat geldt ook voor onbemande tankstations en tolwegen.

Ideale prepaidkaarten voor autohuur

De beste (en enige) prepaid opties voor het huren van een auto zijn ongetwijfeld de MasterCards van Openbank en die van Bunq (Bunq Easy Travel), plus de R42 Card.

Een virtuele creditcard: wat is dat precies?

Een virtuele creditcard is geen pasje dat je in je portemonnee kunt schuiven zoals je gewend bent, maar een kaart die alleen digitaal bestaat. Je hebt er uitsluitend toegang mee met je mobiel apparaat of je computer. Het is een beetje vergelijkbaar met geld in je portemonnee en geld op je bankrekening – het ene bestaat fysiek en het andere uitsluitend digitaal. Ideaal voor als je ergens wilt bestellen, maar (nog) niet beschikt over een creditcard. Een nadeel van de virtuele creditcard is dat je er uitsluitend online mee kunt betalen, dus niet op locatie.

Wat kan je met een virtuele creditcard?

De virtuele kaart wordt ook wel een ‘online creditcard’ genoemd. Als je dit type kaart koopt, krijg je geen pas, maar wel een creditcardnummer. De pas is enkel geschikt als je hem alleen nodig hebt voor online aankopen. Je kunt een virtuele prepaid creditcard gemakkelijk online aanschaffen. Het gebruik is erg simpel: zodra je hem eenmaal binnen hebt, kun je hem gelijk gebruiken.

Prepaid creditcards voor zakelijk gebruik

Van de meeste ‘consumentenkaarten’ kan je als eenmanszaak of ZZP’er uitstekend gebruik maken. Bedrijven met meer dan één medewerker kunnen echter een voordeel ondervinden van zakelijke prepaid cards. Deze kaarten hebben onder meer extra functionaliteiten die het centraal beheren van geldzaken makkelijker regelen en de praktische rompslomp helpen te beperken.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!

BESTE PREPAID CREDITCARD

Openbank Я42 Mastercard