Pay2d

Wil je een Pay2d creditcard of virtual creditcard aanvragen? Of ben je op zoek naar een review van Pay2dag? Wij geven graag handige tips en advies voor het aanvragen van de beste creditcard in jouw situatie. Lees hieronder alles wat je moet weten over Pay2d.

Pay2d

Wat is een Pay2d card?

De Pay2d card is een prepaid creditcard die werkt op het netwerk van Visa. Je kunt deze vorm van prepaid creditcard online kopen of bij een winkel bij je in de buurt. Je kunt de kaart vervolgens gebruiken als een gewone creditcard. Omdat er sprake is van een prepaid kaart kan iedereen hem aanschaffen. Je hoeft niet aan een minimum inkomenseis te voldoen, nog hoeft er een BKR-registratie plaats te vinden. Deze prepaid creditcard heeft dus een aantal voordelen. Bij Pay2d heb je de keuze uit een fysieke kaart of een virtual prepaid creditcard.

Pay2d (virtual) prepaid creditcard aanvragen

pay2d Prepaid creditcard

Meer informatie

Pay2d prepaid creditcard

Visa
pay2d Prepaid creditcard

Meer informatie

Pay2d virtual

Visa

Grootste voordelen Pay2d kaart

Hoe werkt Pay2d precies?

Je kunt deze kaart het beste vergelijken met een reguliere creditcard. Het enige verschil is dat je geen krediet krijgt, maar uitsluitend van je eigen geld gebruik maakt. Er is dus geen sprake van een kortdurende lening. Je kunt de kaart uitsluitend gebruiken nadat je er eerst zelf geld op hebt gezet. Dit doe je door middel van een bankoverschrijving, een oplaadpunt of met iDeal. Je kunt nooit meer geld uitgeven dat je hebt en als mooie bonus betaal je ook geen rente.

Wat is V-Pay?

Je kunt met Visa op maar liefst 24 miljoen fysieke locaties wereldwijd betalen. De Pay2d kaart beschikt over V-Pay. Dit houdt in dat je kunt pinnen in de winkel, via een doodgewoon Pinautomaat. Een groot voordeel, want met de meeste andere prepaid creditcards kan dit niet.

Een Pay2d kaart aanschaffen

Je kunt deze vorm van prepaid kredietkaart in verschillende fysieke winkels aanschaffen (onder meer bij Cigo, Primera en Tabaktief). Je kunt je aankoop ook doen via de website. Je kunt dan kiezen uit drie verschillende varianten: de ‘Pay2d Virtual’, de ‘Personal Card’ en de ‘My Card’. Om het nog moeilijker te maken zijn er per variant ook weer verscheidene versies beschikbaar.

De Pay 2d Virtual kaart

Deze vorm van kaart is een virtuele creditcard. Je krijgt in dit geval een creditkaartnummer, maar geen fysieke pas. Met behulp van de Virtual creditcard kun je uitsluitend online betalen. Deze vorm van kaart is handig wanneer je snel een creditcard nodig hebt voor online gebruik. Je kunt de kaart aanschaffen met iDeal en daarna meteen gebruiken. Een pluspunt is dat je met Virtual geen kaartkosten betaalt. Deze virtuele kaart is helemaal gratis in aanschaf. Je moet wel op gebruikskosten rekenen. Die gebruikskosten worden verderop in dit artikel besproken. Je betaalt de virtuele kaart altijd online; dit kan helaas niet via offline winkel.

De Personal Card

De Personal Card is wel een fysieke pas. Een belangrijk voordeel van de pas is dat je hiermee niet uitsluitend online, maar ook gewoon offline – in de winkel kunt betalen. Dat is handig als je de prepaidkaart bijvoorbeeld wilt inzetten om geld mee op te nemen voor of tijdens je vakantie. Op je Personal Card staat je naam. De kaart wordt gekoppeld aan je bankrekening. Een beperking is dat je uitsluitend vanaf je eigen bankrekening geld kunt overboeken naar deze kaart. De Personal Card heeft, in het kort, het meest gemeen met een ‘normale’ creditcard.

De My Card

Dit is de laatste variant die in het leven is geroepen. De My Card is een kaart die te koop is in een offline winkel. Let op: je kunt de My Card eenmalig opladen en dat voor maximaal 150 euro. Een voordeel is dat je naast het opladen met PIN ook kunt kiezen voor opladen met contant geld.

Pay2d kaart: basic, plus of pro?

De verschillende versies van de verschillende kaarten hebben verschillende gebruikslimieten en verschillen met name in de mate waarin je identiteit is gecontroleerd. De ‘Basic’ versie is alleen verkrijgbaar voor de My Card variant. Je kunt de Basic My Card grotendeels anoniem gebruiken, met een maximumsaldo van slechts 150 euro. Versies Plus en Pro zijn een stuk uitgebreider. Als je de Basickaart wilt blijven gebruiken, moet je eerst upgraden naar Plus of Pro.

Zowel de ‘Plus’ als de ‘Pro’ versie van de Pay2d kaart zijn verkrijgbaar als Virtual kaart, als My Card en als Personal card. Het verschil tussen Basic, Plus en Pro zit hem voornamelijk in de kaartlimiet. Sinds de 5e anti-witwasrichtlijn van de Europese Unie in werking is getreden, is de limiet van de Plus erg laag geworden. Enkel de Pro is geschikt voor het doen van grotere aankopen.

Opwaarderen met Plus en Pro

De Plus variant heeft dezelfde limiet als de Basic variant, met als enige verschil dat je de Plus maandelijks kunt opwaarderen. De Pro is geschikt voor veel grotere bedragen: je kan tot wel 10.000 euro per maand opwaarderen. Er geldt een maximumbedrag van 20.000 euro per jaar.

Geldigheidsduur

Een Basic variant kaart is slechts één jaar geldig. De plastic uitvoeren van de Plus en de Pro zijn beiden 4 jaar geldig en de virtuele variant van Plus en Pro is zelfs 5 jaar te gebruiken.

Pay2d card opwaarderen

Als je opwaardeert, dient dit minstens 20 euro te zijn. Opwaarderen kan op vier manieren:

 1. Een Basic Card wordt eenmalig opgeladen bij één van de verkooppunten.
 2. De Plus kaart moet de eerste keer worden opgewaardeerd met iDeal of via alternatief Klarna.
 3. Na de eerste opwaarderen kun je ook geld op je kaart zetten via je bank of een overschrijving. Let er op dat je alleen vanaf je eigen bankrekening kunt overschrijven.
 4. Met de Pro versie kunnen ook direct geld overboeken naar je kaart.

Gebruikslimieten per kaart

De verschillende varianten van de kaart hebben allen verschillende gebruikslimieten. Als je de kaart vaak wenst te gebruiken, moet je natuurlijk kiezen voor de Pro kaart met een hoge limiet. Zowel de variant Basic als Plus kun je online maximaal 50 euro voor een transactie afrekenen.

 • Basic card: eenmalig 150 euro.
 • Plus card: 150 euro per maand via iDeal of Bankoverschrijving (10x).
 • Pro card: 10.000 euro per maand via Bankoverschrijving of iDeal en 500 euro per maand contant.

Kosten van de kaart

Bekijk voor aanschaf van de kaart altijd naar dit actuele overzicht van kosten.

 • Aanschaf: 10 euro (schaf je een virtuele kaart aan, dan is dit gratis).
 • Saldo opwaarderen: 2 euro per opwaardering (iDeal/contant/bankoverschrijving).
 • Betalingen zijn gratis.
 • Maandlasten na eerste jaar: 0,85 euro.
 • Betalen in vreemde valuta: 2.75% van het totaalbedrag.

Pay2d review

Het bedrijf is een legitiem bedrijf, onderdeel van het Britse moederbedrijf Wirecard Card Solutions Ltd. Je kunt tot 150 euro min of meer anonieme betalingen uitvoeren. Autohuren is meestal niet mogelijk met een prepaid creditcard. De beste Pay2d review schrijf jij als klant natuurlijk zelf. Dus laat ons weten wat je bevindingen zijn: wat er goed is en wat beter kan.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!