Beste prepaid creditcard

Zoek je naar de beste prepaid creditcard van dit moment? Wij hebben alle prepaid creditcards met elkaar vergeleken en hebben speciaal voor jou een top 3 met beste prepaid creditcards gemaakt. Benieuwd? Lees op deze pagina welke debit card voor jou de beste keuze is!

beste prepaid creditcard

Top 3 beste prepaid creditcards

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

‘De’ beste prepaid creditcard bestaat niet

Er is niet zomaar een beste prepaid creditcard aan te wijzen. Welke creditcard de beste is, is geheel afhankelijk van jouw voorkeuren en betaalwensen. Er zijn veel kaarten waarmee je in Nederland zelf goed kunt toeven, maar als je veelal over de grenzen reist (of betaalt) is de Bunq Travel Card wellicht een betere optie. Er zijn deluxe kaarten met extra’s als verzekeringen, die geschikt zijn voor intensief gebruik, maar ook kaarten die ideaal zijn voor sporadisch gebruik.

Wat is een prepaid creditcard eigenlijk?

Een creditcard werkt hetzelfde als een gewone creditcard, in de zin dat je er op dezelfde manier mee kunt betalen (al zijn er wat beperkte opties als je bijvoorbeeld een auto wilt huren). Omdat een prepaid creditcard ‘prepaid’ is, krijg je geen krediet en bouw je geen schuld op. Je kunt nooit rood komen te staan en krijgt ook niet met vervelende rentes te maken, die veelal over vele verschillende termijnen worden uitgespreid. Met een prepaid creditcard betaal je uitsluitend met je éigen geld. Je kunt namelijk pas betalen, als je zelf je saldo aanvult.

Hoe werkt een prepaid creditcard eigenlijk?

Heb je één van deze kaarten in huis gehaald? Dan kan je gratis opwaarderen aan de hand van iDeal of een bankoverschrijving. Bankoverschrijvingen zijn gelukkig altijd gratis. Maak je gebruik van iDeal, dan kan het zijn dat je bij sommige creditcards een kleine bijdrage moet betalen. Ook dat is een factor om rekening mee te houden met het bepalen van de voor jou beste prepaid creditcard. Heb je een prepaid creditcard aangeschaft? Dan ontvang je een IBAN nummer. Je maakt telkens geld naar dit specifieke nummer over om je creditcard op te laden.

Voordelen prepaid creditcard

Met een prepaid creditkaart kun je nooit rood staan, noch bouw je rente op. Je komt dus niet voor onaangename verrassingen te staan. Omdat een prepaid creditcard op dezelfde wijze werkt als een gewone creditcard, kun je van alle voordelen van de reguliere creditcard gebruik maken (al zijn er soms beperkingen): je kunt eenvoudig in het buitenland en in webshops betalen. Daarnaast hoef je geen vervelende BKR-toetsing te doen: de aanschaf gaat zeer vlot.

De beste prepaid creditcard: een vergelijking

Hieronder worden vijf prepaid creditcards vergeleken die je in Nederland aan kunt vragen. Op basis van de vergelijking zal je voor jou de ideale keuze kunnen betalen. Wat zijn je specifieke wensen? Of je nu zoekt naar zo goedkoop of zo volledig mogelijk: er is altijd een optie voor jou.

Gratis N26 MasterCard prepaid creditcard

De grijs-met-zwarte prepaid creditcard van N26 is een MasterCard die nagenoeg gratis is. Je krijgt met deze kaart een Duitse IBAN (N26 is een Duitse bank). Bovendien krijg je een gratis Maestro kaart die je in staat stelt te betalen bij supermarktketen Albert Heijn en andere winkels waar geen creditcard geaccepteerd wordt. Bij de eerste 5 maal pinnen hoef je niets extra’s te betalen, daarna worden er 2 euro per sessie aan administratiekosten in rekening gebracht.

Voordelen van N26 MasterCard

Nadelen van N26 MasterCard

Goedkope tijdelijke Revolut creditcard

Revolut is een Brits bedrijf, dus krijg je met deze kaart een Britse IBAN voor tijdelijk gebruik. Met behulp van deze creditcard kun je ook aandelen en crypto currency aanschaffen op de Amerikaanse beurs. Tot 200 euro is cash pinnen volledig gratis, daarna wordt er een som van 2% van het bedrag in rekening gebracht. Revolut is enkel als app beschikbaar, niet op de PC of laptop. Er gelden eenmalige verzendkosten van 6 euro bij het laten toesturen van de pas.

Voordelen van Revolut creditcard

Nadelen van Revolut creditcard

Nederlandse Bunq prepaid betaalkaart

Dit is de enige Nederlandse prepaid creditkaart waarmee je ook auto’s kunt huren, hotels en vliegtickets kunt boeken. De Bunq pas komt in een zonnige lay-out, met bijna alle kleuren van de regenboog. Een groot nadeel is dat een IBAN bij de aard bijna 9 euro in de maand extra kost. Je betaalt eenmaal 9,99 euro bij de aanschaf, 0.50% bij het opladen en 0,99 euro als je cash pint.

Voordelen van de Bunq prepaid creditcard

Nadelen van de Bunq prepaid creditcard

Veritas prepaid kaart voor kortingen

Deze kaart heeft een fraai gouden design. Je kunt bij deze kaart kiezen tussen een Franse of een Britse IBAN. Veritas is onderdeel van Brits moederbedrijf Prepaid Financial Services Limited. De website is geheel in het Nederlands, al is de klantenservice wel nog Engels. Vanwege de samenwerkingen met andere bedrijven, kun je korting op onder meer benzine krijgen.

Voordelen van de Veritas prepaid kaart

Nadelen van de Veritas prepaid kaart

ViaBuy prepaid creditcard

Deze kaart is verkrijgbaar in stijlvol zwart of goud. Je kunt ongelimiteerd opwaarderen met iDeal als je het hoogste identificatieniveau hebt ingesteld. Deze kaart is vooral bestemd voor grootspendeerders.

Voordelen van de Veritas prepaid kaart

Nadelen van de Veritas prepaid kaart

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!