Virtual credit card

Op zoek naar een virtual credit card, ook wel online creditcard genoemd? Wij hebben de beste virtuele creditcard (dus prepaid creditcards zonder pas) voor je verzameld. Lees hier alles over deze “online creditcard” en welke virtual credit card de beste keuze is!

Virtual credit card​

Top 3 virtual creditcards

1.Openbank eCommerce Card Virtual

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Wat is een virtuele creditcard precies?

Een virtual credit card is eigenlijk gewoon een online creditcard. Een creditcard die enkel kunt gebruiken om online mee te winkelen. Een virtuele creditcard is te bereiken via je computer, je tablet of je telefoon. Het is dus geen pasje dat je in je portemonnee kunt stoppen en altijd bij je moet dragen, maar iets dat uitsluitend op het wereldwijde web bestaat. Er zijn virtual creditcards die je eenmalig gebruikt, maar ook kaarten die je op kunt laden.

Verschil met tijdelijke creditcards

Een virtuele creditcard en een tijdelijke creditcard zijn niet helemaal hetzelfde, maar kennen wel overlap. De meeste tijdelijke creditcards zijn namelijk virtuele creditcards, maar niet alle virtuele creditcards zijn tijdelijk. Een tijdelijke creditcard kan ook gewoon een fysiek pasje zijn.

Kenmerken van een virtual creditcard

Een virtuele creditcard is dus een prepaid creditcard, maar dan zonder pas: een digitale creditcard. Wat zijn nu de precieze kenmerken van deze digitale vorm van kredietkaart?

  • Virtuele creditcards bestaan uit: nummer, eigennaam en een zogenaamde CVC-code (een drie- of viercijferige kaartverificatiecode). Deze dingen krijg je niet op pas.

  • Een digitale creditcard is prepaid: je waardeert een online creditcard op met iDeal.

  • Overschrijving vindt plaats door middel van bankoverschrijving of het betalen in een winkel.

  • Je kunt een virtual creditcard krijgen zonder eerst een BKR-toetsing af te hoeven leggen. De BKR-toetsing geeft inzicht in je financiële toestand: of je leningen hebt (of hebt gehad) en of je die op tijd hebt afbetaald. Op basis van de toetsing wordt bepaald of het verlenen van een creditcard verantwoord is voor jou.

  • De online credit card is digital te koop, maar ook als voucher in sommige winkels.

Voordelen van een online creditcard

Een louter digitale kaart heeft zo zijn voordelen. Die voordelen staan hieronder overzichtelijk op een rijtje:

Nadelen van een online creditcard

Aan virtual creditcard die uitsluitend online te gebruiken is, zijn ook een aantal (kleine) nadelen verbonden:

Wanneer is een virtual credit card handig?

De online creditcard is een iDeal alternatief. Bij bepaalde webwinkels en websites is iDeal (een typisch Nederlandse manier van online betalen) geen optie. In dit geval biedt je virtuele creditcard uitkomst. Een digitale kaart is ook een leuk cadeau voor een goede vriend of een vriendin. Je geeft de gegevens van de kaart aan de ontvanger die zelf een geschikt cadeau kan uitzoeken. De digitale kredietkaart heeft veel weg van een soort online shoptegoedbon.

Hoe vraag je een virtuele creditkaart aan?

Er zijn een aantal virtuele kaarten heel makkelijk in gebruik. Je kunt de meeste van die kaarten al binnen een paar minuten online aanvragen. Hieronder een aantal mogelijke virtuele creditcards:

Beste virtual creditcard: N26 MasterCard Virtueel

De prepaid MasterCard van N26 is een prepaid creditcard die je vaker kunt gebruiken. Je kunt er grotere bedragen op zetten. De N26 MasterCard Virtueel kan je gratis aanvragen en ook voor het onderhoud de daaropvolgende jaren hoef je niet te betalen. Je kunt zelf een limiet instellen voor deze kaart, in tegenstelling tot de meeste andere virtuele kredietkaarten. Dat is een groot voordeel.

eCommerce card van Openbank

De eCommerce card van Openbank is herbruikbaar. Je kunt per keer een relatief groot bedrag van 3000 euro opladen. De kaart is geheel gratis en het opwaarderen kost slechts 1 euro per keer. Het aanschaffen van de kaart kost niets extra’s. De kosten voor de volgende jaren zijn eveneens nul. Let op: je kan het saldo op deze kaart niet opwaarderen met behulp van iDeal.

De virtuele kaart pay2d Virtual

Pay2d Virtual is een instant online te verkrijgen digitale kaart. Met de kaart betaal je via het alom gebruikte netwerk van VISA. Je kunt ook deze kaart gratis bestellen en voor 1 euro opwaarderen. De limiet op deze kaart is 2500 euro. Je kunt onder meer opwaarderen met behulp van iDeal. De kosten voor de kaart bedragen zowel in het eerste jaar als daarna 0 euro.

Prepaid creditcard Getsby

The great Getsby… Deze kaart is aangesloten bij het netwerk van MasterCard. Je kunt per keer 250 euro betalen. Dat bedrag is relatief laag en niet echt praktisch als je een grotere aankoop doet. Deze kaart is voor eenmalig gebruik en kan niet opnieuw worden opgeladen. Je schaft hem onder meer aan met behulp van iDeal. Daarvoor worden 3,99 aan kosten in rekening gebracht.

Een Paysafecard aanschaffen

Een Paysafecard is een virtuele betaalkaart die je in de winkel koopt. Ook de Paysafecard is een prepaid creditcard die werkt op het netwerk van MasterCard. De Paysafecard kost 1,99 in aanschaf. Je kunt hem betalen met iDeal, contant of met pin in de winkel. De limiet op de kaart is 250 euro. Let er op dat ook deze kaart voor eenmalig gebruik is en niet kan worden opgewaardeerd.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!