Wat is een prepaid creditcard?

Vraag jij je af: wat is een prepaid creditcard precies? En hoe werkt zo’n creditcard? Een prepaid creditcard is een vooraf oplaadbare betaalkaart, ook wel debitcard genoemd. Meer weten? Lees alles over de werking, de voordelen, BKR-toetsing en de beste aanbieders van prepaid creditcard op deze pagina.

Wat is een prepaid creditcard

Wat is precies een prepaid creditcard?

Misschien dat je met de vraag zit ‘wat is een prepaid creditcard’ en hoe verschilt deze van de oude, vertrouwde creditcard? In dit artikel worden de verschillen uitgebreid besproken, net als wat een prepaid creditcard uniek maakt.

Een prepaid creditcard is een betaalkaart die vooraf is opgewaardeerd (net zoals je gebruik maakt van prepaid creditcard). Een prepaid creditcard is een oplaadbare betaalkaart en wordt ook wel ‘debitcard’ genoemd. Aanvragen gaat zonder BKR-registratie. Je kunt bijna overal afrekenen waar je ook met een normale creditkaart betaalt.

Top 3 prepaid creditcards:

1. Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Bunq Travel Card​

Meer informatie

3. Bunq Travel Card

Mastercard

Storten van geld op je prepaid creditcard

Het storten van geld op je prepaid creditcard is niet moeilijk. Je doet dit aan de hand van een gebruiksvriendelijke App, die makkelijk te installeren is op mobiel of tablet. Op een van tevoren oplaadbare debit card stort je je eigen geld van bijvoorbeeld je betaalrekening bij de bank. Het is alsof je voor jezelf een spaarpotje opzij schuift, in de vorm van een cadeaukaart. Met deze ‘cadeaukaart’ kun je vervolgens betalen op plekken waar dit met pinpas soms niet kan.

Verantwoord omgaan met geld

Op de vraag ‘wat is een prepaid creditcard?’ is een ander antwoord: het enige betaalmiddel om verantwoord met je geld om te gaan. Het leuke is dat iedereen voor zo’n prepaidkaart in aanmerking kan komen, zelfs al zou je vanwege je financiële situatie geen gewone creditcard aan kunnen vragen. Je hebt niet met rompslomp van het BKR te maken, omdat je geen echte lening aangaat. Voor een prepaid creditcard kom je altijd in aanmerking: iedereen kan een winnaar zijn.

Waarom geen traditionele creditcard?

Bij een traditionele creditkaart ga je een lening aan. Je betaalt online of in een winkel met behulp van je creditcard en aan het eind van de maand krijg je de rekening gepresenteerd van alle bedragen die je hebt uitgegeven. Je kunt dus een aanschaf doen ook als je op het moment van kopen niet over voldoende geld beschikt. Op die manier kun je zomaar een betalingsachterstand oplopen, waarmee je in moeilijkheden verzeild kunt raken. Er zit altijd rente op geleende bedragen en als je niet op tijd kunt betalen, komt er nog een boeterente bovenop.

Prepaid credit card: eenvoudig en snel aanvragen

Een reguliere creditcard is een hoop gedoe en daar zit niemand op te wachten. Gedoe, vermijden die handel. Wat is voordelig aan een prepaid creditcard? Je inkomen wordt niet gecheckt en het BKR wordt niet geraadpleegd om te achterhalen of je een negatieve BKR notering hebt.

Voordelen van een prepaid creditcard

Kan je met een prepaid kaart hetzelfde als een normale creditcard?

Je kunt met een prepaid creditcard hetzelfde als met een creditcard. Hieronder vind je een korte toelichting van de vele gebruiksmogelijkheden van een Nederlandse prepaid creditcard.

Handig voor online betalingen

Wat is een prepaid creditcard? De mogelijkheid om online aankopen te doen zonder dat je een gewone creditcard hoeft aan te schappen. Mensen van rond de 30-35 doen vaak een hoop aankopen online, maar komen vanwege hun beperkte financiële verleden vaak niet in aanmerking voor een reguliere creditcard. Een prepaid creditcard is in dit gevallen het ideale alternatief om tóch te betalen zonder creditcard.

Ideaal voor "on-demand" diensten

Je kunt via prepaid creditcard ook audio- en videodiensten als Netflix, Series xl (van Ziggo) en ITunes aanschaffen. Bij sommige prepaid creditcards kan er zelfs betaald worden via automatische incasso.

Wat kun je nog meer met een prepaid creditcard?

Met een prepaid creditcard kun je onder meer ook:

  • Specifieke apps aanschaffen
  • Afrekenen bij hotel, restaurant, bioscoop of concertzaal, op de tolweg en in het vliegtuig.
  • Betalen zoals met een creditcard
Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!