Tijdelijke creditcard

Zoek je een tijdelijke creditcard? Wij hebben de beste creditcards die geschikt zijn voor eenmalig gebruik voor je verzameld. Deze creditcards worden ook wel wegwerp creditcards genoemd. Lees op deze pagina alles over tijdelijke creditcards en bekijk onze top 3!

Tijdelijke creditcard

Top 3 tijdelijke creditcards

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Wat is een tijdelijke creditcard?

Een tijdelijke creditcard is een type prepaid creditcard dat je eenmalig kunt gebruiken. Het is als het ware een digitale tegoedbon. Als het tegoed eenmaal op is, heb je niets meer aan de kaart. In dit artikel wordt uitgebreid uitgelegd hoe zo’n kaart precies werkt, wat de grootste voordelen en nadelen zijn, welke opties je precies hebt en hoe die opties zich tot elkaar verhouden.

Een tijdelijke creditcard: hoe werkt dat?

Een eenmalige creditcard is een prepaid kaart van Visa of MasterCard. Je kunt bij aankoop eenmalig geld op de kaart zetten. Je bepaalt zelf hoe groot dit bedrag is, afhankelijk van de limiet natuurlijk. Dit type prepaid creditcard is te gebruiken als cadeaubon. De persoon aan wie je de kaart cadeau doet, kan zelf bepalen waaraan hij het bedrag wil besteden. Je kunt de eenmalige creditcard natuurlijk ook zelf kopen als je een keer online iets wilt bestellen en daar een creditcard voor nodig hebt. Dit type kaart wordt ook wel ‘wegwerp creditcard’ genoemd.

Aanschaf van een eenmalige creditcard

Je kunt de kaart makkelijk aanschaffen, omdat je geen BKR (Bank krediet)-toetsing hoeft af te leggen. De kaart is voor eenmalig gebruik, dus kun je niet in het rood komen te staan. Zelfs als je op de ‘zwarte lijst’ van het BKR staat, kun je je tong naar ze uitsteken en lekker een kaart aanschaffen. Je hoeft niet bang te zijn dat je schulden opbouwt, dat is met prepaid niet mogelijk.

Gebruik van een tijdelijke creditcard

De maximale bestedingslimiet van de eenmalige creditcard is, in verhouding tot de gewone creditcard, relatief laag. Een ondergrens van 25 euro en een bovengrens van maximaal 250 euro is gebruikelijk. De wegwerp creditcard is in feite dus een deluxe uitvoering van een cadeaubon. Je kunt ervoor kiezen elk gewenst bedrag tussen de 25 en 250 euro op de kaart te zetten. Je kunt met de kaart nu (bijna) overal betalen waar je ook met MasterCard of Visa betaalt.

Virtueel creditcard of niet?

De meeste tijdelijke creditcards zijn virtueel. Dit betekent dat ze vaak enkel een digitaal bestaan kennen. De virtuele tijdelijke kaarten zijn dan ook uitsluitend geschikt voor aankopen die je online doet. Omdat de kaart na gebruik op is, wordt dit ook wel een “wegwerp creditcard” genoemd. Voor iedereen die wilt betalen zonder creditcard is een eenmalige creditcard een goede oplossing!

Aanschaffen van een wegwerp creditcard

Er zijn drie goede opties voor tijdelijke creditcards in Nederland: Getsby, Pay2d en Revolut. Deze zullen we hieronder uitgebreid bespreken, waarna je zelf een afweging kunt maken wat bij jou past.

Beste keuze: Getsby Mastercard Gift Card

De Getsby kaart is zowel te verkrijgen als fysieke prepaidcard met een pasje en als virtuele creditcard. Je kunt de prepaid kredietkaart online aanschaffen en gebruiken zolang er geld op staat. Omdat de kaart bedoeld is voor eenmalig gebruik, is opwaarderen niet mogelijk. Om de pas aan te schaffen moet je eenmaal 3,99 euro betalen. In totaal zullen de kosten voor het aanschaffen van de kaart op 4,98 komen te liggen. Je kunt de kaart opwaarderen met behulp van onder meer iDeal en bankoverschrijving. De limiet ligt op een schappelijke 250 euro.

Pay2d prepaid betaalkaart

Je kunt de Pay2d My Card heel gemakkelijk in de winkel kopen. Je kunt onder meer betalen met behulp van PIN of contant geld. Verder kun je kaart online aanschaffen met behulp van een bankoverschrijving of met iDeal. Je zet eenmalig geld op de kaart tot maximaal 150 euro. Vaker gebruik maken van de kaart kan, maar hiervoor moet je wel upgraden. Als je eenmaal geüpgraded hebt, kan de limiet oplopen tot 1000 of zelfs 10.000 euro. In beginsel kost het aanschaffen van de kaart 10 euro, het opwaarderen 1 euro. Daarna zouden er geen kosten moeten zijn.

Virtuele kaart van Revolut

Je kunt betalen met eenmalige virtual creditcards van Revolut als je een (gratis) Revolut account bezit. De pas is echter niet als los product verkrijgbaar, enkel in combinatie met de reguliere pas. Dit is de goedkoopste optie bij eenmalig gebruik. Een standaardkaart kost in principe 0 euro per maand. Je kunt eventueel ook upgraden naar bepaalde betaalde abonnementen.

Eenmalige creditcard of herbruikbare prepaid creditcard?

Als je vaker dan eens een creditcard nodig hebt, dan is een herbruikbare prepaid creditcard de beste optie. Zo’n herbruikbare kaart kun je opwaarderen wanneer je zelf wilt. Daarnaast kun je er een hoger tegoed op kwijt. Ook zijn er aan een aantal kaarten extra voordelen verbonden, zoals verschillende aankoopverzekeringen of cashback op aankopen die je met de kaart doet.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!