Bij eBay met iDeal betalen

Op eBay betalen met iDeal is in directe zin niet mogelijk, maar er zijn een slimme alternatieven waarmee je indirect toch met iDeal kunt betalen op eBay. Voor iedereen die wilt shoppen in het enorme assortiment van eBay én wilt betalen met iDeal geven wij handige tips en advies op deze pagina!

eBay ideal

Waarom shoppen op eBay?

Het aanbod op eBay is enorm groot. Bovendien zitten er vaak aantrekkelijke koopjes tussen. Het zoeken naar de ideale spulletjes is leuk tijdverdrijf voor elke hobbyist, maar als je op zakelijk gebied iets nodig hebt. Het leuke van eBay is dat je op producten kunt bieden en dat de hoogste bieder wint. Zo blijf je op het puntje van je stoel zitten tot de bieding eenmaal gesloten wordt.

Betalen op eBay met iDeal

iDeal

Op eBay direct betalen via iDeal is niet mogelijk. Gelukkig zijn er genoeg andere betaalmethodes of omweggetjes om bij eBay tóch met iDeal te betalen. Wil je weten welke betaalmethodes er mogelijk zijn? Lees het hieronder.

Betalingsmethoden op eBay

Er zijn een aantal middelen die je kunt inzetten om met behulp van een omweggetje een iDeal transactie te gebruiken om een betaling op eBay te doen. De belangrijkste zijn: de eBay Giftcard, PayPal, overboeking en een prepaid creditcard. Wat de ideale betalingsmethode is, verschilt per verkoper en per object dat u aan wilt schaffen. Maak dus een weloverwogen keuze.

Gebruik een eBay giftcard

Als je op heel korte termijn iets wilt kopen, is de eBay Gift card de handigst en een snelle oplossing. Je kunt één of meerdere kaartjes tegelijk aanschaffen, afhankelijk van het bedrag dat je precies nodig hebt. Vul de code of codes op kaart of kaarten in en je kunt gaan kopen. Let goed op, want eBay heeft verschillende sites voor elk land of elke landengroep. Als je een eBay giftcard koopt, kun je die uitsluitend inzetten bij het land van de site waarop je die gekocht hebt. Je kan de giftcard online kopen en zo indirect op eBay betalen met iDeal op igiftcards.nl.

Betalen op eBay met PayPal

PayPal is de makkelijkste methode om op eBay te betalen. Waarom? Je wist het misschien niet, maar PayPal is eigendom van eBay en wordt om die specifieke reden door nagenoeg alle verkopers op de verkoopwebsite geaccepteerd. PayPal biedt je bovendien bescherming als de transactie niet naar wens verloopt. De Betaling is bovendien direct, zodat je aankoop zo snel mogelijk verzonden kan worden en jij zo snel mogelijk van het aangeschafte product kan genieten.

Betalen op eBay met een overboeking

Je kunt bij verschillende betalingen op eBay ook gebruik maken van een overboeking. Het is afhankelijk van de koper of die daarvoor open staat. Als je een product hebt geclaimd, krijg je van de verkoper de betalingsgegevens doorgestuurd. Je doet de betaling via internet bankieren. Als je gebruik maakt van een overboeking, duurt het doorgaans wel iets langer voor de verkoper de betaling ontvangen heeft. Als je (ver) over de grenzen koopt, kan de wachttijd oplopen tot meerdere dagen. Zo duurt het ook langer voor je aankoop naar je wordt verstuurd.

Waarom (wel of niet) kiezen voor een overboeking?

Een overboeking is een directe manier van betalen tussen koper en verkoper, zonder enig gehannes met accounts op betaaldiensten. Het grootste nadeel van een overboeking is dat het lastig is om je geld terug te krijgen als er iets misgaat. Maak dus van tevoren goede afspraken.

Betalen met prepaid creditcard op eBay

Een prepaid creditcard is een handig hulpmiddel voor iedereen die met regelmaat online aankopen doet. Je kunt een prepaid kredietkaart namelijk gebruiken als een reguliere kredietkaart, al werkt hij in feite anders: in plaats van ‘schuld’ op te bouwen door met een kredietkaart te betalen, betaal je met tegoed waarvoor je eerder al betaald hebt. In feite is een prepaid creditcard een soort cadeaubon, maar dan één die je aan jezelf gegeven hebt.

Toepassingen prepaid creditcard

Iedereen kan een prepaid creditcard kopen, ondanks je inkomen. Waarom? Als je er niet eerst geld op stort, kun je niet met een prepaid creditcard. Het bedrag dat op de prepaid creditcard staat, is van tevoren al betaald en is dus geheel naar eigen inzicht te besteden. Bijvoorbeeld op eBay.nl. Als je je prepaid creditcard binnen hebt, kun je ervoor kiezen hem te koppelen aan je PayPal account.

Op eBay kopen via Rembours

Rembours is een betaaloptie die in Nederland een niet hele grote naamsbekendheid heeft. Als de verkoper Rembours als één van de betaalopties aanbiedt, kun je er bij de aflevering van het product voor kiezen direct aan de postbode te betalen. Dit kan contant, maar gaat meestal via PIN.

Voor- en nadelen Rembours

Een belangrijk voordeel van Rembours is dat de verzending erg snel gaat. Een nadeel is dan weer dat de verkoper gemiddeld langer moet wachten op zijn geld en dat de kosten per transactie relatief hoog zijn. Rembours is daarom niet de meest populaire optie onder eBay verkopers.

Kun je ook contant betalen bij eBay?

Dat kan, maar het gebeurt in de praktijk niet vaak. Als je contact wil betalen, moet je ervoor zorgen dat je als koper de verkoper persoonlijk ontmoet. Er is sprake van een ‘aankoop in persoon’. Let er wel op dat geld opsturen met de post de regels van eBay overtreedt. Het is bovendien niet een idee dat wie dan ook je aan zal raden, omdat de kans op fraude enorm is. In de praktijk gebeurt contant betalen alleen als koper en verkoper bij elkaar in de buurt wonen.

Kopen op eBay Duitsland

Net als grote concurrent Amazon heeft eBay internationale websites. Betaal ook op eBay internationaal met iDeal. Het aanbod op de websites is onderling ook verschillend. Als je naar iets specifieks op zoek bent en het is niet op de ene website te vinden, kan het zomaar zo zijn dat het op een andere eBay website wel staat. Voor Nederlanders is eBay Duitsland een interessante uitval mogelijkheid. Waarom? Als je iets laat bezorgen uit Duitsland zijn de verzendkosten niet zo hoog. Met je eBay account kan je op elke internationale eBay site naar keuze inloggen.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!