Vliegtickets zonder creditcard

Wil je vliegtickets boeken, maar beschik je niet over een creditcard? Dan zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om toch de vliegtickets naar jouw bestemming te boeken. Zo kan je in veel gevallen betalen met iDeal of biedt een prepaid creditcard uitkomst als er enkel betaald kan worden met een creditcard.

Vliegtickets zonder creditcard

Vliegtickets zonder creditcard: kan dat?

Je wilt een vliegreis maken, maar je hebt geen creditcard tot je beschikking: kun je dan ook vliegtickets zonder creditcard boeken? Ja dit kan, al kan het vooralsnog niet bij iedere luchtvaartmaatschappij. Meestal kun je wel vliegtickets met iDeal betalen. Dan moet de Airline iDeal wel als betaalmethode accepteren en dat is helaas nog niet overal het geval. Aan de hand van een eenvoudig trucje is het mogelijk om bij zo’n beetje elke maatschappij vliegtickets zonder creditcard te boeken. Via een omweg kun je toch vliegtickets betalen met iDeal.

Vliegtickets betalen met iDeal

iDeal

Met afstand is iDeal de meest geaccepteerde betaalmiddel in Nederland. Echter is het kopen van vliegtickets met iDeal nog niet zo simpel. 

Er zijn een aantal websites waarmee je gemakkelijk vluchten naar je gewenste bestemming kunt boeken. Deze zijn onder meer Cheaptickets.nl en Tix.nl. Allereerst selecteer je de vlucht van je keuze (je hoeft hierbij geen rekening te houden met Airline, want je betaalt de tickets gewoon via één van deze websites, waarbij iDeal gewoon een betaaloptie is.

Boek een vliegticket zonder creditcard

Zonder creditcard vliegen met Ryanair

Ga snel naar een website als Tix.nl, Worldticketcenter of Cheaptickets.nl om vluchten naar je bestemming te zoeken. Als Ryanair de beste en/of goedkoopste vlucht aanbiedt, kun je deze tickets van Ryanair gemakkelijk via één van de bovenstaande websites reserveren en afrekenen. Betalen met iDeal is gewoon mogelijk, waardoor aan een creditcard geen behoefte is. Tegenwoordig accepteert Ryanair ook op hun eigen website iDeal betalingen.

Zonder creditcard vliegen met EasyJet

Dit kan heel eenvoudig via de bovenstaande website, waarmee je ook tickets voor Ryanair kunt scoren dat je zonder hiervoor een creditcard hoeft te gebruiken. Het aanbod vluchten beperkt zich wel tot goedkope of ‘beste’ opties, dus niet het hele aanbod is op deze sites toegankelijk.

Zonder creditcard vliegen met Eurowings

Eurowings heette voorheen ‘Germanwings’, maar heeft gekozen voor een naam die meer pro-Europese spirit uitstraalt. Hetzelfde trucje dat op Ryanair en EasyJet van toepassing is, is ook van toepassing op Eurowings: je gaat naar één (of meerdere) van de volgende websites – Cheaptickets.nl, Tix.nl en Worldticketcenter – en als je geluk hebt staat er een aanbod van een vlucht tussen van de bestemming die jij nodig hebt. Je kan dan via de website met iDeal betalen.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!