Creditcard zonder inkomen

Wil je een creditcard zonder inkomen aanvragen? Dan is dat doorgaans bij creditcardmaatschappijen niet mogelijk. Gelukkig is er een oplossing als je aanvraag voor een creditcard wordt afgewezen, namelijk: de prepaid creditcard.

creditcard zonder inkomen

Aanvragen van een creditcard zonder inkomen

Het slechte nieuws: het aanvragen van een creditcard zonder inkomen is over het algemeen helaas niet mogelijk. Er is ook goed nieuws: er zijn verschillende alternatieven waarmee je toch met een creditcard kunt betalen. In dit artikel lees je meer over de details over het aanvragen van een creditcard als je geen inkomen hebt, geen vast inkomen of een inkomen dat te laag is.

Top 3 prepaid creditcards: dé oplossing bij geen inkomen!

Voor iedereen zonder inkomen die wilt betalen met een een creditcard is de prepaid creditcard dé oplossing. Waarom?

  • Er is geen inkomen vereist voor het aanvragen van een prepaid creditcard
  • Ook is een eventuele negatieve BKR-registratie geen belemmering
  • Er wordt niet gevraagd naar je inkomen
  • Je kan niet meer geld uitgeven als het bedrag dat je zelf op de kaart zet

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Waarom kun je geen creditcard zonder inkomen aanvragen?

Met een creditcard bouw je krediet op. In de praktijk betekent dit dat je gebruik maakt van een kortlopende lening. De creditcardmaatschappij schiet alle betalingen voor. Betalingen die je verricht hebt, betaal je vervolgens aan het eind van de maand (soms in termijnen) terug. De creditcardmaatschappij of bank wil uiteraard niet het risico lopen dat jij als klant het bedrag niet kunt terugbetalen. Daarom is het noodzakelijk dat je over een inkomen beschikt.

Verzoek afgewezen bij geen vast inkomen of een laag inkomen

Als je geen (vast) werk hebt, of een loonstrookje toont waarvan de creditcardmaatschappij beoordeelt dat het loon te laag is, dan wordt dit gezien als een te groot risico. Je verzoek zal worden afgewezen. Een creditcard is namelijk een lening die passend bij het inkomen moet zijn.

Wat is de BKR-toetsing?

Je kunt een creditcard niet aanvragen zonder dat hier een BKR-toetsing bij komt kijken. Deze instantie gaat na of jij als lopende betaalverplichtingen hebt, of je schulden hebt opgebouwd en of je recentelijk betalingsproblemen hebt gehad. Al deze zaken zijn rode vlaggen bij het aanvragen van een creditcard. Aan de hand voor de BKR-toetsing wordt bepaald of je in aanmerking komt van een creditcard en wat het maximale vrije besteedbare inkomen zal zijn. Een negatieve BKR-registratie zal je kans tot het aanvragen van een creditcard doen afnemen.

De aanvraag is afgewezen, hoe nu verder?

Je kunt geen reguliere creditcard aanschaffen. Toch kan het zijn dat je af en toe betalingen wilt doen waar een creditcard bij nodig is, bijvoorbeeld bij het online winkelen. Wat zijn in dit geval je opties? De meest voor de hand liggende oplossing is in dit geval de prepaid creditcard.

Waarom een prepaid creditcard uitkomst biedt

Om een kredietkaart zonder inkomen aan te vragen, moet je een aantal stappen doorlopen:

  1. Kies voor de beste prepaid creditcard (als je gaat vergelijken, let dan op eventuele gebruikskosten, de mogelijkheid tot opwaarderen en extra opties).
  2. Nadat je een kaart hebt uitgezocht, kun je binnen een paar minuten al online een bestelling doen bij een virtual creditcard. Bij een fysieke pas moet je een paar dagen wachten op de zending.
  3. Activeer de kaart met de instructies die zijn meegeleverd.
  4. Zet geld op je kaartrekening met behulp van iDeal of een bankoverschrijving.
  5. Shoppen maar: zo simpel is het!

Met je kaart aan de slag gaan

Je kunt met een prepaid creditcard zo’n beetje overal betalen waar ook reguliere creditcards geaccepteerd worden. Je betaalt op dezelfde manier als met zo’n reguliere kaart. Indien je online een aankoop doet, kies je voor de mogelijkheid ‘betalen met creditcard’. Vul dan je naam in, het nummer van je kredietkaart en de beveiligingscode. Bij offline betalingen maak je gebruik van de pas en de pincode. Let er wel op dat prepaid creditkaarten beperkingen hebben.

Beperkingen van prepaid creditcards

Als je een auto wilt huren, wordt een prepaid creditcard doorgaans niet geaccepteerd. Neem daarom van te voren contact op met het verhuurbedrijf om te zien wat de mogelijkheden zijn en nare verrassingen te voorkomen. Er zijn een paar een paar prepaid creditcards op de markt waarmee autohuur wel een optie is. Dit kan onder meer met de bunq Mastercard creditcard.

Creditcard zonder inkomen aanvragen als student

Als student beschik je doorgaans niet over een vast aankomen, laat staan een inkomen dat hoog genoeg is om een reguliere creditcard aan te kunnen schaffen. Ook als student is een prepaid card de ideale uitkomst. Als student kun je de speciale studenten creditcard. Je studiefinanciering wordt hiervoor als inkomensbron aangemerkt. Het grootste nadeel van zo’n studentenkaart is dat deze een lagere limiet heeft dan een gewone of een prepaid creditcard.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!