Neteller Card

Overweeg je om een Neteller Card aan te vragen? Dan kan het geen kwaad om eerst meer te lezen over de prepaid creditcard van Neteller en mogelijk betere alternatieven. Lees op deze pagina alles over Neteller en de alternatieven.

Neteller Card

Wat is precies een Neteller card?

Een Neteller Card is de mogelijkheid die e-wallet Neteller biedt om een prepaid creditcard aan te vragen. Deze kaart wordt ook wel de Neteller Net+ Card genoemd. Neteller werkt op vergelijkbare wijze als PayPal. De dienst is officieel in Engeland gevestigd. Je kunt er gebruik van maken om online betalingen mee te verrichten of geld naar andere Neteller gebruikers over te maken.

Wat lees je in deze Neteller review?

Je kunt met de Neteller prepaid creditcard in principe overal betalen waar MasterCard een aanvaard betaalmiddel is. De Neteller site is nog niet in het Nederlands toegankelijk, maar je kunt als Nederlander wel gewoon gebruik maken van de diensten die Neteller aanbiedt. In dit Neteller review wordt uitgebreid besproken hoe de kaart werkt, wat de pluspunten en de minpunten zijn, of er extra opties zijn en welke kosten er uiteindelijk in rekening worden gebracht.

Top 3 alternatieven voor de Neteller card:

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Aanschaffen Neteller MasterCard

Je kunt deze prepaid MasterCard niet in een fysieke winkel aanschaffen. De kaart is enkel via de Neteller website te kopen. Als je hem besteld hebt, duurt het vervolgens nog een paar dagen voor je kaart in huis zult hebben. Dat heeft uiteraard te maken met de verzendtijd. Je kunt ook kiezen voor een virtuele kaart, deze heb je al binnen enkele minuten in je bezit.

Aanvragen en opwaarderen

De procedure is simpel: maak een account aan en registreer je voor aanvraag. Je hoeft geen BKR toetsing af te leggen, noch hoef je een bewijs van inkomen aan te dragen. De Neteller card werkt hetzelfde als een prepaid kaart en moet na ontvangst worden opgewaardeerd voor je er betalingen mee kunt verrichten. De volgende opties zijn beschikbaar om je kaart op te laten: iDeal, een bankoverschrijving, de Paysafecard, via Skrill, via Bitcoin, via andere creditcards.

Is opwaarderen met Paypal mogelijk?

Nee: het opwaarderen van je kaart met behulp van PayPal is niet mogelijk. Wil je het saldo van je PayPal account op je Neteller kaart zetten? Dan zal je een omweg moeten nemen: zet in dit geval het saldo van je PayPal rekening eerst op je bankrekening en stuur het dan door naar Neteller. Voor de meeste Nederlandse klanten is iDeal de simpelste manier om op te waarderen.

Een virtuele of een plastic kaart?

De Neteller Card is beschikbaar in pasvorm, maar ook als een virtuele creditcard. De virtuele kaart kan alleen gebruikt worden om online te betalen. Je kunt de virtuele kaart na aanvraag wel direct gebruiken, terwijl je op de fysieke pas moet wachten. Ook hoef je geen kosten te betalen voor de aanschaf van een virtuele kaart. De plastic versie van de Neteller Card kost 10 euro. Het duurt een paar dagen voor je hem in huis hebt, maar je kunt er wel offline mee betalen.

Wat zijn de kosten voor een Neteller Card?

De aanschaf van de plastic pas kost, zoals gezegd, 10 euro. Als je geld stort op je kaart via een bankoverschrijving of via iDeal, moet je 2.5% extra per overschrijving betalen. Neem je met de kaart geld op bij een pinautomaat, dan wordt 1.75% van het opgenomen bedrag extra in rekening gebracht. Betalingen online of in een fysieke winkel zijn wel volledig gratis. Als je in een andere valuta afreken, betaal je 3,99% van het transactiebedrag extra. Hou ook rekening met de jaarlijkse kosten van 8 euro voor het onderhoud en in stand houden van de kaart.

Wie heeft baat bij een Neteller Card?

De website van Neteller is niet in het Nederlands te betreden. Mensen die geen of niet voldoende kennis van het Engels hebben, zullen veel moeilijkheden ervaren met de aanvraag van de kaart. Je kunt de card alleen online aanvragen. Als je weinig verstand van het internet hebt, dan is de Neteller Card niet aan jou besteed. Als je je identiteit geverifieerd hebt op je account, krijg je tot wel enkele duizenden euro’s per dag aan verbruikslimiet. Je kunt op veel verschillende plekken betalen met de pas, dat geldt voor online locaties, maar ook voor offline winkels.

Strenge beveiligingsmaatregelen en ervaringen

Als je alleen over een prepaid telefoon beschikt, kun je je door de strenge beveiliging niet legitimeren als je contact opneemt met de helpdesk. Dat is een groot nadeel als je snel hulp nodig hebt. Er valt hier en daar te lezen dat de helpdesk soms nog wat te wensen overlaat, onder meer omdat de medewerkers soms beperkt Engels spreken of de communicatie moeizaam is.

Wat zijn alternatieven?

Als de Neteller prepaid kredietkaart je niet bepaalt aanspreekt, of als er iets is waar je in het bijzonder op afknapt, dan zijn er een aantal alternatieven op de markt, zoals Bunq, Openbank en N26, die moderne betaalkaarten aanbieden, die iets meer opties hebben dan de Neteller Card. 

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!