Auto huren zonder creditcard

Het korte antwoord op de vraag of je een auto kunt huren zonder creditcard is ‘ja’. Het lange antwoord begint met ‘ja, mits…’. Autoverhuur zonder creditcard komt internationaal gezien minder vaak voor dan met creditcard. Toch is het allesbehalve onmogelijk. Wel moet je van tevoren goed uitzoeken bij welke autoverhuurders je zonder creditcard terecht kan, want de meeste grote verhuurwebsites en autoverhuurders stellen een creditcard gewoon verplicht.

Auto huren zonder creditcard

Waarom heb je (meestal) bij een auto huren een creditcard nodig?

De autoverhuurmaatschappij gebruikt de creditcard als borg voor de huur. Is er sprake van schade of diefstal? Dan wordt er een bedrag afgeschreven van de kaart dat van tevoren al is afgesproken. Dat bedrag kan variëren van 0 euro (met afkoop van eigen risico) tot zo’n 2000 euro. Hoe hoog de borg is, is afhankelijk van de waarde van het model auto. Een auto huren zonder borg komt in de praktijk niet veel voor. Bij de betaling via iDeal of PayPal heeft de verhuurmaatschappij geen gemakkelijk borgmiddel voor handen om extra kostenposten te kunnen dekken. Creditcardgebruik minimaliseert het risico op wangebruik dat huurbedrijven lopen.

Auto huren zonder creditcard met de Bunq Travel card!

Heb je geen creditcard, maar wil je toch een auto huren? Dan is de Bunq Travel Card een absolute aanrader. Deze prepaid creditcard wordt als een van de weinigen aanvaard door autoverhuurders. Dit maakt deze prepaid creditcard de perfecte oplossing voor mensen zonder creditcard die een auto willen huren. Vraag hem direct aan via Bunq.com en profiteer van de vele voordelen!

Mastercard

Huur een auto zonder creditcard bij Sunnycars!

auto huren zonder creditcard bij sunnycars

Wil je onbezorgd een auto huren zonder creditcard en dat bij een Nederlands bedrijf? Het kan bij Sunnycars, want bij dit bedrijf wordt een creditcard niet verplicht gesteld: hartstikke handig dus.

Autoverhuur zonder creditcard in het buitenland

Autoverhuurder Sunnycars geldt als tussenpersoon die het huren in het buitenland zonder gebruik van creditcard mogelijk maakt, onder meer op een aantal vakantiebestemmingen van grote populariteit, te denken van Curaçao (in Willemstad en op de luchthaven), op het Griekse vasteland en talloze eilanden – onder meer Corfu, Kreta en Kos, Kroatië (alle locaties van verhuur, Portugal (Onder meer Porto, Lissabon, Faro en Funchal/Madeira) en Spanje (de Canarische Eilanden, Mallorca, Menorca, Malaga en Ibiza). Je kunt niet elke auto huren zonder creditcard. Maak gebruik van de filteroptie ‘Geen waarborg’ voor auto huren zonder borg.

Tips voor het boeken van een huurauto

Boek altijd minstens 5 dagen voor huuraanvang. Dat geeft je meer dan genoeg tijd om de verschillende betalingsregelingen uit te zoeken en geeft je garantie op beschikbaarheid voor de betreffende huurdag. Maak gebruik van de ‘Geen waarborg’ filtering, waardoor je alle huurauto’s getoond krijgt die je zonder creditcard waarborg kunt huren. Maak nu je keuze. Registreer ook altijd even via de registratielink. Je ontvangt deze link na het maken van de reservering. Alleen als het registratieformulier volledig is, kan Sunnycars de reserveringsbevestiging.

Autoverhuur zonder creditcard in Nederland

In Nederland is het een stuk makkelijk om een auto te huren zonder het gebruik van een creditcard. Waar zit hem dat precies in? De creditcard is de meest betrouwbare betaalwijze internationaal gezien, dat komt omdat de reservering, zoals gezegd, de betaling garandeert met behulp van de borg. In Nederland worden creditcards veel minder gebruikt dan in het buitenland en is iDeal de meest gehanteerde betalingsmethode. Dat brengt een voordeel met zich mee: een auto huren zonder creditcard is veel eenvoudiger dan in het buitenland. Je kunt bijvoorbeeld een auto huren met iDeal via de autoverhuurwebsites ConnectCar.nl en SnappCar.nl.

Auto in Nederland huren met contact of PIN

Er zijn genoeg aanbieders actief die in vele verschillende plaatsen auto’s, busjes en zelfs (kleinere) vrachtwagens verhuren. Bij een groot deel van deze aanbieders is een creditcard niet noodzakelijk. Reserveren gebeurt in dit geval online. Betaal je bij de vestiging zelf, dan gebeurt dit doorgaans contant of PIN. Hieronder volgt een lijst met de grootste aanbieders nationaal:

  • Europcar: dit autoverhuur bedrijf heeft landelijk meer dan 100 vestigingen.
  • Autohopper: naast Europcar het grootste autoverhuurbedrijf in Nederland, eveneens met ruim 100 vestigingen.
  • Bo-Rent: ook een grote speler, met meer dan 75 vestigingen.
  • INQAR: landelijk een iets kleinere speler, die nog altijd meer dan 25 vestigingen in het land heeft.

Lokale autoverhuur aanbieders

Een auto huren zonder creditcard kan ook op lokaal niveau, met aanbieder die vooral regionaal aanbieden en waar je met PIN, iDeal of cash betaalt. Een snelle zoekopdracht via een internetzoekmachine levert zo een handvol resultaten op, waaruit je de voor jou meest geschikte kunt kiezen.

Een auto huren met een creditcard van iemand anders?

Doorgaans stellen verhuurmaatschappijen als harde eis dat de creditnaam het persoonlijke bezit van de hoofdbestuurder moet zijn. Op die manier garanderen zij dat op de persoon die achter het stuur zit eventuele kosten door wangebruik of nalatigheid verhaald kunnen worden. Een auto huren met een creditcard van iemand anders is dus in de praktijk helaas niet mogelijk. Voor sommige zaken kun je wel een creditcard van een ander gebruiken, bijvoorbeeld bij het boeken van een hotel, maar bij huurauto’s zijn de eisen een stuk strenger.

Huren van een auto met een prepaid creditcard

Bij het auto huren zonder creditcard is een prepaid creditcard een andere optie en een ideaal alternatief voor iedereen die geen reguliere creditcard bezit en er ook geen aan wil schaffen. De prepaid creditcard werkt niet met krediet. In zekere zin is het dus niet eens een échte creditcard, al werkt hij op identieke wijze. Een prepaid creditcard is een kaart die je eerst met een saldo op moet waarderen voordat je ermee kunt betalen. Het is een soort digitale portemonnee: je kunt er een bepaald bedrag op zetten en die vervolgens uitgeven.

Prepaid creditcard als betaalmiddel

Je kunt de prepaid creditcard pas gebruiken als betaalmiddel als je er eerst geld op hebt gezet. Hou er natuurlijk rekening mee dat het minimumbedrag op de pas niet kleiner is dan de borg. De borg kan 0 euro zijn (als je het eigen risico hebt afgekocht), maar kan zomaar oplopen tot 2000 euro als je een auto met een grote waarde huurt. Let er ook op dat niet alle autoverhuurmaatschappijen bereid zijn een prepaid creditcard te accepteren. Zoek dit van tevoren uit.

Aanvragen en opwaarderen

Het proces van aanvraag en opwaardering duurt doorgaans een paar (werk)dagen. Hou daar goed mee als je een auto wilt gaan huren. Vraag de prepaid creditcard dus niet vlak van tevoren aan.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!