Creditcard zonder BKR

Zoek je een creditcard zonder BKR toetsing? Dan is het kiezen voor een prepaid creditcard de beste optie. Bij het aanvragen van een reguliere creditcard wordt er gekeken of je een BKR registratie hebt. Bij een prepaid creditcard aanvragen is dan niet het geval.

creditcard zonder BKR

Is een creditcard zonder BKR registratie mogelijk?

Een creditcard zonder BKR aanvragen is onder specifieke voorwaarden mogelijk, maar het kan niet bij elke soort creditcard. Bij ‘traditionele’ creditcards, waarbij je krediet gebruikt en zo als het ware ‘schuld’ opbouwt, wordt je BKR geregistreerd. Ook volgt een BKR toetsing als je de creditcard aanvraagt. Bij een prepaid creditcard is dit niet het geval.

Zoek je een creditcard zonder BKR toetsting? Schaf dan een prepaid creditcard aan!

Top 3 prepaid creditcards zonder BKR toetsing

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

Waarom BKR-toetsing bij een creditcard?

Bij een reguliere creditcard ontkom je er niet aan: het opvragen van je BKR-status. Deze kan positief zijn, maar ook negatief. Indien je betaalt met een ‘gewone’ creditcard, dan worden alle betalingen voorgeschoten door de creditcardmaatschappij. Je bouwt op deze manier schuld op. Het voorgeschoten bedrag betaal je achteraf terug, in de vorm van een lening (met rente). De BKR-toetsing bestudeert de financiële achtergrond van iedereen die een creditcard wil aanvragen. Indien er een groot risico is dat je niet kunt terugbetalen, dan krijg je geen kaart.

Een positieve of een negatieve BKR-registratie

Ga je krediet aan met een waarde hoger dan 250? Dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Het gaat niet alleen om geldleningen, maar ook abonnementen en diensten op afbetaling. Als je je betaalverplichtingen netjes nakomt, is er sprake van een zogenaamde ‘positieve’ registratie. Als je een (serieuze) betalingsachterstand hebt, dan krijg je een ‘negatieve’ registratie.

Te veel positieve registraties?

Indien je weer te veel positieve registraties hebt, kan het zo zijn dat je bestedingslimiet op je kaart beperkt wordt, zodat de betaalverplichting in verhouding blijft je inkomen. Meer dan één positieve notering betekent in de praktijk namelijk dat je per maand een vast deel van je inkomen kwijt bent aan betaalverplichtingen. In de praktijk zal dit worden afgetrokken van je inkomsten.

Met creditcard een BKR registratie

Het bezitten van een creditcard kan ook invloed hebben op je BKR status, bijvoorbeeld als je een creditkaart bezit met de mogelijkheid gespreid terug te betalen (in termijnen). In zo’n geval krijg je een positieve notering. Indien er geen sprake is van gespreid betalen, dan krijg je geen BKR registratie.

Creditcard zonder BKR registratie?

Dit is bij een reguliere kredietkaart dus in praktijk niet mogelijk. Je status zal altijd worden bekeken. Als je een negatieve BKR registratie hebt, ben je nog altijd niet ‘verloren’. Je kunt namelijk wel gewoon een prepaid creditcard zonder BKR registratie aanschaffen. Dit wordt ook wel een ‘debit card’ genoemd. Het belangrijkste verschil is dat je met een prepaid kaart uitsluitend geld kunt uitgeven dat je eerst op de kaart hebt gezet. Je kan dus nooit in het rood staan.

Waarom zou je een prepaid kaart aanschaffen?

Allereerst zit je met deze vorm van creditcard zonder lastige BKR registratie. Er zijn nog een aantal andere voordelen: omdat je alleen geld uitgeeft dat je eerst zelf op je kaart hebt gezet (en dus officieel geen ‘krediet’ gebruikt), bouw je ook geen schulden op. Het aanvraagproces is simpel.

Creditcardaanvraag met een uitkering

Zelfs als je een uitkering ontvangt, kun je een prepaid creditcard aanvragen. Er is namelijk geen minimuminkomensgrens. Je kunt zelfs zonder inkomen een prepaid creditcard nemen.

Geen hinder bij hypotheekaanvraag

Als je een creditcard met een BKR registratie hebt – zowel negatief, als positief – dan wordt dit in het geval van een hypotheekaanvraag altijd meegenomen. Bij een creditcard zonder BKR registratie heb je hier geen last van. Je kunt in de praktijk dus een hogere hypotheek krijgen.

Studenten creditcard zonder BKR registratie

Ook studenten kunnen gebruik maken van een prepaid creditcard. Vanwege een gebrek aan een vast inkomen ervaren studenten doorgaans veel moeite met het aanvragen van een gewone creditcard. Er zijn zogenaamde ‘studenten creditcards’, maar deze hebben een lage bestedingslimiet.

Rood staan met creditcard zonder BKR registratie

Dit is in de praktijk niet mogelijk. Indien je een creditcard aanvraagt van MasterCard of Visa en je krijgt geen BKR notering, dan is het bij deze kaart geen optie om het uitgegeven bedrag in losse termijnen terug te betalen. Het bedrag wordt aan het einde van de maand in zijn geheel van je bankrekening afgeschreven. Zorg ervoor dat er voldoende geld op je rekening staat.

Een creditcard aanvragen zonder BKR check met borgstelling

In specifieke gevallen is het wel mogelijk om een creditcard aan te vragen, terwijl je er niet zelf voor in aanmerking komt. In dit geval maak je gebruik van een borgstelling van een derde persoon. De borgsteller is in dit geval aansprakelijk, mocht je het openstaande bedrag onverhoopt niet terug kunnen bepalen. Hier zijn echter wel een paar voorwaarden aan verbonden:

  • De aanvrager moet zelf aan de financiële vereisten voldoen en niet negatief bij het BKR te boek staan.
  • Niet iedereen mag borg staan: het moet een partner (gehuwd/geregistreerd), een ouder, een wettelijke voogd of een meerderjarig kind betreffen.

Zakelijke creditcard zonder BKR registratie

Het kan als zelfstandige soms lastig zijn een creditcard voor je bedrijf aan te vragen, als jij als een persoon een negatieve PKR-registratie op je naam hebt staan. Ook als je bedrijf net is opgericht en je nog geen jaarcijfers kunt overleggen, kun je tegen bepaalde problemen aanlopen. In deze gevallen biedt een prepaid kaart ook uitkomst. Je kunt deze kaart namelijk gemakkelijk koppelen aan een zakelijke rekening. Zo heb je toch een speciale creditcard voor je onderneming en kan je je zakelijke uitgaven gescheiden houden van je privé uitgaven. Je kunt één van de volgende creditcards zonder BKR kiezen uit deze lijst van zakelijke prepaid creditcards.

BKR registratie checken

Indien je geen idee hebt of je (al dan niet negatief) geregistreerd staat bij BKR (Bureau Krediet Registratie), dan kan je je status gemakkelijk aanvragen. Je doet dit heel eenvoudig via de website van het BKR. Inloggen doe je met je iDIN. Je identificeert je met behulp van je bankpas.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!