Airbnb zonder creditcard

Is het mogelijk ook gebruik te maken van Airbnb zonder creditcard aan te hoeven schaffen? Airbnb is een uitermate populair platform dat je als toerist in staat stelt een kamer of zelfs een heel appartement te huren en als inwoner van een stad om een kamer of appartement te huur aan te bieden. 

Betalen met iDeal bij Airbnb is soms mogelijk, maar lang niet altijd. In de meeste gevallen wordt gevraagd om een creditcard. Dat betekent echter niet dat je bij Airbnb zonder creditcard niet terechtkunt. In tegendeel, je moet alleen wat handigheidjes aanleren.

airbnb zonder creditcard

Airbnb boeken zonder creditcard

De meeste online webwinkels accepteren PayPal betalingen met iDeal. Er moet natuurlijk wel geld op je account staan, dit doe je door je PayPal saldo op te waarderen. Je kunt ervoor kiezen op te waarderen met behulp van een creditcard, maar het kan ook gewoon zonder creditcard.

Airbnb betalen met iDeal

iDeal

De meest gangbare betaalmethoden zijn creditcards en andere vormen van betaalkaarten. In verschillende landen zijn allerlei unieke betalingsopties beschikbaar. In Nederland is de unieke mogelijk om bij sommige accomodaties op Airbnb te betalen met iDeal. Echter is het niet mogelijk om alle accommodaties die iDeal accepteren te filteren.

Betalen bij Airbnb met PayPal

PayPal wordt vaker geaccepteerd bij Airbnb dan iDeal. iDeal is namelijk typisch Nederlands, terwijl PayPal veel meer internationaal gebruikt wordt en internationaal ook een grotere naam heeft. Toch is ook het aantal betalingsopties met PayPal bij Airbnb aan de beperkte kant. Een groot nadeel is dat je de beschikbaarheid pas ziet vlak voordat je een aanvraag indient.

Accommodatie zonder creditcard boeken

Er is geen methode om te filteren op betalingswijze bij Airbnb – PayPal en iDeal moet je dus zien op te duiken als naalden in een hooiberg. Vlak voordat je een aanvraag voor reservering indient, kun je pas zien welke betalingsmethodes er precies beschikbaar zijn. Nadat je je persoonlijke informatie hebt doorgegeven, krijg je de betaalgegevens te zien.

Prepaid creditcard bij Airbnb

Geen zin om urenlang te zoeken naar accommodaties die iDeal of Paypal accepteren? Dan is het gebruiken maken van een prepaid creditcard een uitstekend alternatief. In tegenstelling tot een ‘normale’ kredietkaart werkt deze niet met zogenaamd krediet, maar met opwaardering, net als prepaid beltegoed.

Je zet geld op de kaart en kunt deze vervolgens op vergelijkbare wijze hanteren als een reguliere creditcard. Aanvragen en opwaarderen duurt is ontzettend gemakkelijk. Hou er bij het boeken van Airbnb wel rekening mee dat aanvragen op opwaarderen een paar dagen kan duren.

Airbnb: contant betalen is niet toegestaan

Je kunt contante (‘offline’) betalingen in principe niet uitvoeren. Waarom niet? Deze vormen een directe schending van de Airbnb gebruiksvoorwaarden. Ze kunnen ertoe leiden dat je boeking in zijn geheel geannuleerd wordt en zelfs verwijderd van Airbnb.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!