Bunq Travel Card

Ben je van plan om de bunq Travel Card aan te schaffen? Helaas moeten we je dan teleurstellen. Deze is niet meer verkrijgbaar. Gelukkig is er een vervanger: de bunq Maestro Debit Card.

Wel is het van belang om een aantal dingen te weten. Op deze pagina lees je alle belangrijke punten en geven we advies hoe je de bunq Maestro Debit Card  zonder aanschafkosten kunt aanvragen. Lees dus snel verder.

Bunq Travel Card

Alternatief voor de bunq travel card

De bunq Travel Card is een prepaid creditcard die voorheen ontzettend populair was, echter is deze momenteel niet meer verkrijgbaar. Het alternatief is de Maestro Debit Card.

Onderstaande content over de bunq Travel Card is niet meer van toepassing. De Maestro Debit Card  van bunq is het beste alternatief en kent dezelfde voordelen.

Mastercard

bunq Travel Card aanvragen

Mastercard

bunq travelcard

bunq brengt geen jaarlijkse kosten voor het bezit van de kaart bij je in rekening. Omdat het een prepaid (debit) creditcard betreft, hoef je geen BKR-toetsing af te leggen om de kaart te krijgen, er geldt namelijk geen inkomenseis. Iedereen kan hem aanschaffen. Travel Card van bunq komt met extra’s zoals mogelijkheid tot het huren van een auto.

Wat is bunq precies?

bunq is een nog relatief jonge online bank, met een klantenkring gecentreerd in Nederland. De bank werd in het leven geroepen door Ali Niknam, de grote naam (en eigenaar) achter het vooraanstaande Nederlandse ICT-bedrijf Trans-IP. Het bijzondere aan bunq is, dat deze bank heel anders werkt dan de meeste andere banken. Er bestaan namelijk geen fysieke kantoren waar je je bankzaken kunt regelen. Betalingen verrichten en geld overmaken gebeurt uitsluitend via de app, die dan weer gekoppeld is een betaalproduct (creditcard of pinpas).

Wat heb ik aan een bunq Travel Card?

Een Travel Card is een type creditcard waarbij het niet mogelijk is om schuld op te bouwen, omdat je nooit meer geld uit kunt geven dan er aan saldo op de kaart staat. In die zin heeft de kaart veel weg van een prepaid creditcard. Er is echter een groot verschil: deze Travel Card is wel geschikt om borg te staan – bij autoverhuur of bijvoorbeeld het reserveren van een hotelkamer, – terwijl dit bij de meeste prepaid kaarten niet mogelijk is. Een Travel Card is erg handig. Klik hier om de bunq Travel Card gratis aan te vragen.

Voordelen van bunq Travel Card

Je kunt, zoals gezegd, makkelijk een auto huren in het buitenland, in tegenstelling tot met een prepaid card. De Travel Card stelt je namelijk in staat borg te stellen. Bovendien betaal je in het buitenland de actuele wisselkoers (bij betalingen met vreemde valuta), zonder dat hier extra administratiekosten aan verbonden zijn. bunq levert een slimme app, die handig is in gebruik. Daarnaast wordt iDeal als betalingsmiddel ondersteunt, wat bij concurrenten N26 en Revolut niet het geval is. Er zijn geen kredietchecks nodig voor het aanvragen van deze Travel Card en tegoeden tot wel 100.000 euro worden door de Nederlandsche Bank volledig gedekt.

Nadelen van bunq Travel Card

Aan elke creditcard zijn nadelen verbonden, de bunq kaart is hierop geen uitzondering. Hieronder de nadelen:

  • De bankrekening niet automatisch inbegrepen: je moet hier minstens 7,99 euro in de maand voor neerleggen.
  • Er geen sprake van een aankoopverzekering.
  • Het opnemen van geld verbonden aan 0,99 euro extra kosten per transactie.
  • Klantenservice alleen via app te bereiken.

Zo betaal je geen aanvraagkosten

De Travel Card aanvragen is gratis als je hiervoor een bunq easyMoney (personal óf business) of een easyGreen (personal óf business) account gebruikt. Schaf je een bunq easyTravel account aan, dan betaal je eenmalig een som van 9,99 euro. bunq onderscheidt een aantal ‘plannen’, met verschillende tarieven, die je op deze pagina nader vindt toegelicht. De bunq easyMoney Personal kost onder meer 7,99 per maand en de bunq easyGreen Personal 16,99.

Verdere specificaties van de bunq Travel Card

  • Voor de bunq Travel Card geldt geen jaarlijkse bijdrage.
  • De kaart ondersteunt onder meer ook Apple Pay.
  • Er geldt een spaarrente van 0,09%.
  • De maximale geldopname per dag bedraagt 500 euro.
  • Per geldopname (pinnen) wordt 0,99 euro extra kosten in rekening gebracht.
  • Gespreid betalen is een mogelijkheid.
  • Je kunt zelf een pincode kiezen.
  • Contactloos betalen is een optie.
  • Je krijgt gratis een vervangende kaart (bij schade, diefstal en gemis).
  • Er gelden geen (aanvullende) verzekeringen.
Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!