Prepaid creditcard anoniem

Ben jij op zoek naar een anonieme prepaid creditcard? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Tegenwoordig zijn er nog nauwelijks prepaid creditcards die anoniem zijn. Lees hieronder meer over of een prepaid creditcard anoniem is en welke opties er zijn.

prepaid creditcard anoniem

Is een prepaid creditcard anoniem?

Het korte antwoord op de vraag of een prepaid creditcard anoniem is, is ‘Nee’. Er zijn tegenwoordig nauwelijks nog betaalkaarten te krijgen die volledig anoniem zijn. Dat heeft vooral te mekken met de aangescherpte wetten omtrent terrorismebestrijding na de aanslagen in de VS van 11 september 2001. Anoniem betalen is een stuk moeilijker gemaakt. de AMLD-5 (oftewel de vijfde Anti-witwasrichtlijn) heeft anoniem betalen zo nodig nog moeilijker gemaakt.

Is geen enkele prepaid creditcard nog anoniem?

Om de vraag goed te kunnen beantwoorden, moet er eerst onderscheid worden gemaakt in de mate van anonimiteit. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een anonieme creditcard waarbij absoluut niemand erachter kunt komen wie de betaling gedaan heeft (vergelijkbaar met betalen met cash)? Of gaat het meer om het beschermen van je privacy, zodat je transacties kunt doen bij een website zodat dat die website je echte naam of gegevens te weten kan komen?

De enige methode tot volledig anoniem

Er bestaan geen volledig anonieme prepaid creditcards meer. Enkel als je met contant geld bij een offline winkel een Pay2d My Card of Paysafecard aanschaft, is dit volledig anoniem te noemen. Je kunt deze kaart echter maar heel beperkt gebruiken. Het maximale saldo van de Pay2d kaart is 150 euro en dat bedrag kan je niet eens in één keer uitgeven. Per transactie is namelijk slechts 50 euro mogelijk. De paysafecard is in verschillende waarden verkrijgbaar, namelijk: 10, 25, 50 en 100 euro.

Het beschermen van de privacy

Wilt u per se niet te traceren zijn, dan zijn je opties beperkt. Gaat het er meer om dat de prepaid creditcard je anoniem houdt voor derde partijen, dan zijn de opties een stuk breder. Als je wilt voorkomen dat bepaalde betalingen op je bankoverzicht terechtkomen, dan kan je zo’n beetje elke prepaid creditcard gebruiken. Het gaat dan bijvoorbeeld om privé aankopen of om het gebruik van diensten waarbij een zekere discretie gewenst is. Het overzicht van je rekeningen krijg je niet thuisgestuurd. De creditcardmaatschappij zien de gegevens wel in en overheidsdiensten kunnen de gegevens natuurlijk opvragen. Geheel anoniem ben je in feite nooit.

Top 3 beste prepaid creditcards

Openbank Я42 Mastercard

Mastercard
Mastercard
Mastercard

De Getsby prepaid MasterCard

Deze prepaid creditcard houdt gegevens anoniem als je online op een website betaalt. Je hoeft je echte naam niet op te geven, want deze is namelijk niet aan de kaart gekoppeld. Ook bij deze kaart is het maximumsaldo slechts 150 euro. Grote aankopen kun je hiermee dus niet doen.

Pay2d prepaid creditcard

Het design van deze creditcard, met een witte achtergrond en concentrische, overlappende rode, paarse en blauwe cirkels is zeer fraai. Pay2d is een prepaid creditcard die en maakt onderdeel uit van het Visa netwerk. Je kunt de creditcard kopen in een winkel bij je in de buurt, maar ook in een online winkel. Voordeel van deze kaart is dat je geen BKR-registratie nodig hebt. Nadat je hem hebt gekocht, kun je hem meteen gebruiken. Opladen doe je met behulp van iDeal, een bankoverschrijving of een oplaadpunt. Je geeft nooit meer geld uit dan je bezit.

Virtuele Pay2d kaart

De virtuele Pay2d kaart is uitsluitend een nummer, zonder kaart. Je kunt er alleen online mee betalen. De virtual kaart wordt als een gratis kaart beschouwd, al zijn er gebruikskosten aan verbonden.

Je Pay2d kaart beheren

Om met deze prepaid creditcard anoniem te blijven, kun je met behulp van je pay2d account de instellingen van je kaart reguleren. Dit gaat het gemakkelijkste vanaf de computer. De app is nog wat aan de simpele kant en voegt niet zo heel veel toe aan je gebruikservaring.

Anonimiteit van betalingen

Aan de hand van de betalingen die je in de winkel doet met je creditcard is niet af te lezen welke producten of diensten je precies hebt gekocht. De creditcardmaatschappij kan enkel inzien dat je bij een specifieke winkel of leverancier een aankoop hebt gedaan, maar wat je precies gekocht hebt, wordt hieruit niet duidelijk. Op die manier is je prepaid creditcard deels anoniem.

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid creditcard

Betalen zonder creditcard? Dan is een prepaid creditcard dé oplossing!